Kínai tűzfal: már a VPN is tiltott megoldás

2017. január 24.
2.8531
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A kínai kormány tovább szigorítaná az internet használatot, amelyhez következő lépésben a VPN használatot tiltanák meg, illetve erősen korlátoznák azt.
 

Hogy ez pontosan mit is jelent? Azt, hogy a kínai szervek egy következő szintre emelnék az internet cenzúrázását az ország lakosságai számára. Eleddig is arról volt ismert a kínai "nagy fal", hogy erősen szabályozza, hogy a lakosok mit és mikor láthatnak a világhálóból.

A rutinosabbaknak persze könnyed mutatványt jelentett megkerülni a lokális blokkolást, hiszen a VPN tökéletesen megfelel erre a célra. Ennek segítségével álcázhatjuk magunkat, pontosabban IP címünket és a hozzá tartozó lokációs adatokat annak érdekében, hogy olyan információkhoz jussunk, amihez a helyzetünk alapján nem tudnánk máshogy megoldani.

Annak ellenére, hogy az interneten érvényben van a szólásszabadság, az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa és a Kínai Minisztérium bejelentette, hogy az új jogszabály, mely szerint a kormány blokkolhatja a VPN szolgáltatásokat, azonnali hatállyal életbe lép, és 2018 március végéig mindenképpen így is marad.
2 hozzászólás

Harder

5 éve, 10 hónapja és 21 napja

Kemény ez a vasfüggöny.

válasz erre

rDAVE

5 éve, 10 hónapja és 21 napja

Ostoba állatok alkotják a kínai kormányt. A nép érdekében nem hoznak annyi szabályt, mint az "ártó" tartalom cenzúrázására. Hongkongnál és Tajvannál közelebb nem érdemes menni...

válasz erre

 

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink