Kínai backdoort tartalmazó routereket árult a Walmart

2020. november 24.
46.1871
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
darkomen profilja, adatai
darkomen
Egy vizsgálat kimutatta, hogy a Walmart által exkluzívan értékesített Jetstream márkájú és több eBay-en és Amazon-on értékesített kínai gyártású routerek olyan előtelepített backdoort tartalmaznak, amelyek a hálózaton lévő többi eszköz felett is átvehetik az irányítást.

A CyberNews biztonsági kutatója, Mantas Sasnauskas és két független szakértő, James Clee és Roni Carta vizsgálatának eredetileg azt volt hivatott kideríteni, hogy a piacon lévő olcsó, kínai eszközök milyen biztonsági megoldásokat alkalmaznak, ezért James Clee az eBay-ről és Amazon-ről beszerzett több routert, és ezeket kezdte vizsgálni.

Az eredmények azonban kimutatták, hogy a Wavlink márkájú eszközök jelentős része tartalmazza ugyanazt a backdoort. A megvizsgált eszközök körét kibővítették és kiderült, hogy a Walmart által exkluzívan árusított Jetstream márkájú eszközök is érintettek a problémában.

A backdoor vizsgálata során kiderítették, hogy az érintett eszközök képesek arra is, hogy a hálózatra csatlakoztatott többi eszköz sebezhetőségeit kihasználják, ezzel elérést biztosítva a támadók számára további tevékenységekhez. Az eszközök egy teszt környezet felállítását követően néhány percen belül egy kínai IP címről érkező kérésre a backdoort kihasználva egyből feltöltötték a Mirai által használt botnet szkripteket.

A kutatók véleménye szerint a backdoor nem mulasztás vagy egyéb külső okból került az eszközökre, hanem már gyártás során ezzel töltötték be a szoftvereket. A CyberNews csapata nyomban felvette a kapcsolatot a Walmart illetékeseivel, akik reagáltak is a megkeresésre és közölték, hogy a Jetstream termékek jelenleg kifogytak a készleteikből és nem tervezik újra árusítani őket.
2 hozzászólás

Harder

3 éve, 7 hónapja és 16 napja

Bravó! röhögő smiley Biztos körültekintően bevizsgálták az eszközt forgalomba kerülés előtt. röhögő smiley

válasz erre

technomancer

3 éve, 7 hónapja és 16 napja

Az korrekt bameg. röhögő smiley

válasz erre