Kínában megoldották az elhagyott elektromos rollerek problémáját

2019. augusztus 19.
2.6861
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Az elektromos rollerek egyre több nagyváros közlekedésében kapnak kimagasló szerepet, méghozzá nem véletlenül, hiszen gyorsak, nem szennyezik a környezetet, hovatovább egyre több helyen ingyen lehet használni őket.

Főként utóbbi miatt - illetve a következmények hiányában - egyre nagyobb problémát okoz, hogy az elektromos rollerek használói nem viszik vissza a gyűjtőpontokra ezeket az eszközöket, ergo ott hagyják őket, ahol éppen dolguk van, így a tárolók nagyon gyorsan kiürülnek, a szolgáltatóknak pedig úgy kell összevadásznia mindegyiket a város egyes pontjairól.

Erre a problémára talált most megoldást a Reuters beszámolója szerint egy kínai vállalat, a Segway-Ninebot, akik előálltak a világ első olyan elektromos rollerével KickScooter T60 név alatt, mely dupla első kerekei révén képes arra, hogy magától, ember nélkül haladjon, ezáltal ha valaki már nem használja, és a semmi közepén hagyja, a beépített szenzorokkal és mesterséges intelligenciával maguktól visszatérnek a legközelebbi gyűjtőpontra.
6 hozzászólás

Huginn

3 hónapja, 2 hete és 6 napja

Ötletes, de ilyesmit már láthattunk irodai székektől is...

válasz erre

Harder

6 hónapja, 1 hete és 6 napja

Ez igen!

válasz erre

Direktor

6 hónapja, 1 hete és 6 napja

Nagyon laza.

válasz erre

inkognito

6 hónapja, 1 hete és 6 napja

Ez de kemény.

válasz erre

mateszkusz

6 hónapja, 1 hete és 6 napja

Na így kellene használni a mesterséges inteligenciát. Nem kamionokra meg ilyenekre ahol több 100 különböző dolgot kell még megoldani, hogy egyáltalán életképes legyen.

válasz erre

rDAVE

6 hónapja, 1 hete és 6 napja

Ezek Kínában nem fizetősek, mint a biciklik? QR kódot beolvassák telóval, feloldódik és szedi a pénzt... Az is elég nagy motiváció, ha addig szednék a pénzt lefelé, amíg vissza nem viszik.

válasz erre