Kínában már operáció közben is okostelefonozhat a beteg

2017. április 25.
3.8911
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Érdekes kísérletről számolt be a South China Morning Post magazin, akik tudósítottak a világ első olyan operációjáról, amelyben az orvosok megengedték a beteg számára, hogy folyamatosan használhassa okostelefonját.

A 69 éves hölgyön egy visszérműtétet végeztek el teljes érzéstelenítésben és takarásban, de annyira ideges volt a beavatkozás megkezdése előtt, hogy a sebészeknek nem volt más választása: felajánlották neki, hogy nyomkodja bátra a telefonját, csak mindvégig maradjon csendben.

A műtétből a hölgy természetesen semmit sem látott, ellenben az orvosok számítása bejött a furcsa kísérlettel, amihez előtte teljes egészében sterilizálták a készüléket, amivel a páciens konkrétan élőben közvetítette a műtétjét, hiszen fotózta az orvosokat, az ápolókat, és a képeket feltöltötte a WeChat nevű közösségi portálra, ahol folyamatosan beszélgetett is barátaival.

Kínában már operáció közben is okostelefonozhat a beteg - 2. kép

Az esetből természetesen egyelőre nem csinálnak rendszert a kínai orvosok, hiszen a műtétekre telefont bevinni nagyon veszélyes dolog, de a hasonló beavatkozások esetében nem kizárt, hogy a jövőben rendszeresítik majd ezt az alternatívát a betegek nyugalmának biztosítása érdekében.
3 hozzászólás

rDAVE

7 éve, 7 hónapja és 1 napja

Én nem vagyok telefon függő, de lehet összef.snám magam idegességemben annyira, hogy én is kérjem a telefonom.

válasz erre

Ronalddo

7 éve, 7 hónapja és 1 napja

Kína. röhögő smiley

válasz erre

Porthos

7 éve, 7 hónapja és 1 napja

Ez nagyon beteg. röhögő smiley

válasz erre