Kínában már a telefonvásárláshoz is arcszkennelésre van szükség

2019. december 03.
4.1871
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Teljesen sárba tiporják a magánélet védelmét Kínában, ahol egy új törvény értelmében mostantól már csak arcszkennelés után vásárolhatnak maguknak okostelefont az emberek, ez a biológiai azonosító pedig természetesen egy központi adatbázisban kerül eltárolásra.

A kínai kormány természetesen úgy beszélt a kezdeményezésről, mint egy az állampolgárok jogait védő dologról, hiszen amennyiben valódi személyazonosság tartozik egy telefonos előfizetéshez, akkor az növeli majd a kiberbiztonságot, legyen szó akár a csalásokról, akár az interneten történő egyéb bűncselekményekről, hiszen az országban az emberek többsége kizárólag a telefonját használja arra, hogy csatlakozzon a világhálóhoz.

Kínában természetesen elég nagy visszatetszést keltett a kormány új rendelkezése, a legtöbben például attól tartanak, hogy a gyakori adatszivárgások során mostantól már nemcsak a telefonszámok és nevek, hanem arcok is a kiberbűnözők birtokába juthatnak, vagyis komplett személyazonosságokat lophatnak majd el.
4 hozzászólás

rDAVE

7 hónapja, 3 hete és 5 napja

Nem hiszem, hogy az állam jelenleg ne tudná mindenki arcát és nevét. Eleve igazolványkészítéskor tuti tárolják ezeket, de interneten is százmilliók adják nevüket és arcukat. Három telefoncég van, de mindhárom állami. Azt nem tudom mekkora felháborodást keltett ez a kínaiakban, de az biztos, hogy a BBC-től nem is fogom megtudni... Tény, hogy független állami média (ami magyarként és kínaiként is ismeretlen kombináció), de nagyot mondani szeretnek a BBC-nél.

válasz erre

Direktor

7 hónapja, 3 hete és 5 napja

Nagyon kemény.

válasz erre

Porthos

7 hónapja, 3 hete és 5 napja

Elképesztő ami ott megy!

válasz erre

Kisfaludy82

7 hónapja, 3 hete és 5 napja

De iszonyat gáz!

válasz erre