Kína óriási naperőművet építene az űrben

2019. február 20.
3.5921
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Újabb rendhagyó kísérletbe kezd hamarosan Kína, akik minden lehetőséget igyekeznek megragadni annak érdekében, hogy a lehető legkevésbé szennyezzék a környezetet, ezáltal a szénerőművek kivonásával a napenergia felhasználását szeretnék középpontba állítani.

Olyannyira, hogy több kínai tudományos magazin beszámolója szerint az ország legkésőbb 2025-ig egy komplett naperőművet építene fel az űrben annak érdekében, hogy folyamatosan kihasználják a Napból érkező sugárzást, ezáltal ne csak a napsütéses órákban, avagy napközben és jó idő esetén, hanem az év minden percében képesek legyenek energiát termelni, hiszen az űrben ezek a zavaró tényezők könnyedén kiszűrhetők lennének.

Kína óriási naperőművet építene az űrben - 2. kép

Az első tervek alapján az űrben begyűjtött napenergiát az Föld körül keringő eszköz speciális lézernyalábok vagy mikrohullámú sugarak segítségével juttatná el a planétán elhelyezett fogadóállomásra, melyek képesek lennének ezeket a sugarakat hasznosítható elektromos energiává alakítani.

Amennyiben Kína tervei megvalósulnak, a kísérleti naperőművet 2030-ra egy nagyobb teljesítményű változat cserélheti le, majd a jövőben egyre több kapcsolódó beruházás ölthet testet.
5 hozzászólás

rDAVE

5 éve, 7 hónapja és 8 napja

Kisfaludy82 írta:
Nem bírnak kis cuccokat csinálni. Építsünk erőművet! Oké, de az űrben. röhögő smiley
Ez nem a nagyságról szól, inkább a hatékonyságról. Ha valóban megtudják oldani -bár nekem kicsit sci-finek hangzik-, akkor sokkal hatékonyabb az áramfelvétel, mint egy földi napelempark. Ráadásul Kína nem titkoltan szeretne a napenergia (gyártás, eladás, technológia) terén vezető lenni, számtalan ilyen cikket láttam kínai sajtóban.

válasz erre

Kisfaludy82

5 éve, 7 hónapja és 8 napja

Nem bírnak kis cuccokat csinálni. Építsünk erőművet! Oké, de az űrben. röhögő smiley

válasz erre

csirkee

5 éve, 7 hónapja és 8 napja

Ha ez sikerül nekik, akkor szinte végtelen energiát kapnának.

válasz erre

Fikarc

5 éve, 7 hónapja és 8 napja

Elég nagy lesz a veszteség mire leér az energia a Földre. meglepett smiley Bár ők biztos okosabbak nálam, de ez fura.

válasz erre

Porthos

5 éve, 7 hónapja és 8 napja

Elképesztő, milyen fejlettek lesznek nemsokára. meglepett smiley

válasz erre