Kína hamarosan űrállomás építésébe kezd

2017. április 30.
4.0091
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Miután a világ leggyorsabban fejlődő gazdaságáról van szó, várható volt, hogy Kína rövidesen belekezd az űr meghódításába is, ezáltal Peking bejelentette, hogy néhány éven belül egy nagyon komoly áttörésre készülnek.

A Nemzetközi Űrállomás mintájára ugyanis Kína 2019-ben megkezdi saját, emberi tartózkodásra tökéletesen alkalmas űrállomásának felépítését, amit azt követően jelentettek be, hogy Tiuencsou-1-es teherszállító űrhajójukat sikeresen kilőtték az űrbe, ahol összekapcsolódott a Tienkung-2-es űrlaboratóriummal.

Az új űrállomás munkálatait várhatóan 2022-re fejezi be az ország, és még ebben az évben fel is lőhetik az egészet a világűrbe, ahol így egy állandó kínai személyzet tartózkodhat majd, akik folyamatos megfigyeléseket és kutatásokat végezhetnek.

Az Egyesült Államok rögtön reagált Kína bejelentésére, és elmondták, hogy Kína talán arra törekszik, hogy egy esetleges válság esetén egy olyan űrállomással rendelkezzenek, ahonnan kizárhatnának más nemzeteket, de Kína cáfolta ezt, állításuk szerint céljaik békés szándékúak.
3 hozzászólás

rDAVE

3 éve, 6 hónapja és 21 napja

Fikarc írta:
Elképesztő milyen ütemben fejlődik Kína minden tekintetben...
Világ egyik legnagyobb országa, tele van lehetőségekkel. Az, hogy lemaradt csak a kommunista elveiknek köszönhetik, de belátták, hogy a gazdaságot erre nem lehet építeni, így jöttek a reformok és a helló kapitalizmus. Már csak jelképek és a demokrácia hiánya mutatja, hogy kommunisták. Hongkongból és Tajvanból látszik, hogy a kínaiak nem lusták/buták, csak a rendszer volt gané.

válasz erre

Fikarc

3 éve, 6 hónapja és 21 napja

Elképesztő milyen ütemben fejlődik Kína minden tekintetben...

válasz erre

Harder

3 éve, 6 hónapja és 22 napja

Hihetetlen hogy az amcsik máris arra gondolnak hogy támadni akar Kína.

válasz erre