Kína hamarabb tudott az Intel biztonsági réséről, mint az USA

2018. január 30.
1.3181
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Újabb kellemetlen részlet derült ki az Intelhez kapcsolódó CPU-botrányáról, ezáltal a Spectre és a Meltdown biztonsági résről, amivel kapcsolatban megtudtuk, hogy a hardvergyártó valamiért sokkal előbb figyelmeztette Kínát a problémáról, mint az amerikai kormányt.

A TechCrunch információi szerint bár meglepő, hogy az Intel tőzsdei árfolyamára még mindig nem volt hatással a hozzájuk kapcsolódó botrány, azonban sorra szivárognak ki az olyan történetek, amelyek egyre komolyabb felháborodást váltanak ki az emberekből.

A lap ugyanis úgy tudja, hogy mikor az Intel értesült processzorainak sebezhetőségéről, ergo még az előtt, hogy kiborult volna a bili, valamiért sokkal előbb jutott el értesítése a kínai kormányhoz, mint az amerikai vezetéshez, ami azért különösen kellemetlen, mert az ázsiai ország így lényegesen előbb megkezdhette a szükséges lépéseket a védekezés kapcsán, hovatovább az információt felhasználhatták arra, hogy az amerikai kormány ellen kihasználják a sérülékenységet.

A TechCrunch úgy tudja, hogy az elsők között a Lenovo és az Alibaba lett értesítve az Intel részéről, akik szoros kapcsolatban állnak a kínai kormánnyal, és így természetesen rögtön értesítették az illetékeseket a problémáról. A lap belsős forrásai szerint az Intel azzal magyarázta a történteket, hogy nem tudtak mindenkinek egyszerre szólni, és a kapcsolódó botrányt előbb robbantotta ki a sajtó, minthogy ők fel tudták volna venni a kapcsolatot az amerikai vezetéssel.
3 hozzászólás

Levi87

1 éve, 14 napja

Ez rohadt gáz.

válasz erre

Fikarc

1 éve, 14 napja

Nagyon kemény, gondolom ki is használták ügyesen!

válasz erre

techiii

1 éve, 14 napja

Huhaaa ez kellemetlen.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink