Kína betiltotta az N betű használatát az interneten

2018. március 01.
2.7781
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Újabb megdöbbentő rendelkezést tett Kína az ottani internetezők számára, a Business Insider bejelentése szerint ugyanis a cenzorok megtiltották az állampolgárok számára, hogy N betűt használjanak a világhálón, egészen pontosan a közösségi oldalakon.

Az intézkedésre azt követően került sor, hogy a Kínai Kommunista Párt egy olyan törvényjavaslatot nyújtott be, aminek részeként arról döntene a pártvezetés, hogy az ország elnökét és alelnökét ne csak két ciklusra választhassák meg, vagyis a jelenleg uralkodó Hszi Csin-ping államfő továbbra is vezethesse a népet.

Hogy mi köze van szerencsétlen N betűnek a kínai vezetőhöz? Mindössze annyi, hogy Kínában ez a karakter a végtelenség, a határozatlan szám kifejezője a matematikában, vagyis az internetezők több közösségi oldalon csak ezzel szerették volna kifejezni véleményüket Hszi Csin-ping végtelenített hatalmával kapcsolatban.

Kínában egyébiránt nem meglepő, hogy bizonyos szavakat betiltanak, hiszen többek között még szerencsétlen Micimackó is tilos az országban, ellenben arra most először volt példa, hogy egyetlen betű használatának mellőzésére adjanak ki parancsot, ami nem is működött a gyakorlatban, éppen ezért a korlátozás első körben csak egyetlen napig tartott.
5 hozzászólás

Kisfaludy82

7 hónapja, 1 hete és 2 napja

Jajjistenem.

válasz erre

technomancer

7 hónapja, 1 hete és 2 napja

De betegek!

válasz erre

inkognito

7 hónapja, 1 hete és 2 napja

Ezen már csak nevetni lehet.

válasz erre

rDAVE

7 hónapja, 1 hete és 2 napja

Micimackó is politikai okok miatt tiltott, elkezdték feltölteni az elnök képét Micimackó mellett, hasonlítottak. Metoo is le van tiltva, most kínaiul "rizs nyuszi"-t írnak, mert olyan a hangzása. A cenzúra egy dolog - nincs mint csinálni, Kína része- , de az "n" letiltása már totál retardált.

válasz erre

DarkZer0

7 hónapja, 1 hete és 2 napja

Sok idióta egy csomón

válasz erre

új kommentek

Porthos profilja

Porthos

11 órája és 11 perce
legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink