Kiderült, hogy miért ütötte el az arizoniai nőt az Uber önvezető autója!

2018. május 09.
4.0741
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Lezárultak az Uber belső vizsgálatai, így kiderült végre, hogy mi okozhatta azt a halálos kimenetelű balesetet, aminek részeként még márciusban az arizoniai Tempében egy önvezető autójuk halálra gázolt egy szabálytalanul közlekedő gyalogost.

Mint a vizsgálat rávilágított, egy az önvezető szoftver beállításához kapcsolódó hiba idézte elő a szörnyű tragédiát, ezáltal bár a gépjármű szoftverei felismerték, hogy akadály van az úttesten - történetesen egy 49 éves nő -, azonban a rendszer mégsem tette meg a szükséges lépéseket, azaz nem állította meg az autót.

Az Uber magyarázata szerint a rossz látási viszonyoknak is köszönhetően az autó valamiért nem embernek, hanem egy olyan tárgynak - például zacskónak - nézte az úton átkelő nőt, melyen keresztülhajthat, vagyis túl kicsi volt a szoftver érzékenysége, miközben a tesztpilóta sem az utat nézte, tehát ő sem tudott beleavatkozni a helyzetbe.

Az Uber az eset után azonnal leállította önvezető autóinak tesztjeit, és egyelőre nincs hír arról, hogy mikor indíthatják újra ezeket.
3 hozzászólás

rDAVE

1 éve, 1 hónapja és 17 napja

Azért gáz, hogy most sokan rossz szemmel néznek ezekre az autókra, ennél sokkal ostobább balesetek történnek emberi sofőrökkel. Meg nő is csak úgy esztelenül ment át. Javítsanak a szoftveren, rakjanak bele figyelmesebb felügyelő sofőröket és küldjék vissza az autókat tesztelni.

válasz erre

muki

1 éve, 1 hónapja és 18 napja

Gondolom az biztonsági sofőrnek azért figyelnie kellett volna...

válasz erre

Mordorer

1 éve, 1 hónapja és 18 napja

Magyarul ebben most mindenki hibás. Az viszont gáz hogy a szoftver nem értékelte jól hogy ember van előtte.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink