Kiderült, hogy miért ütötte el az arizoniai nőt az Uber önvezető autója!

2018. május 09.
3.9821
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Lezárultak az Uber belső vizsgálatai, így kiderült végre, hogy mi okozhatta azt a halálos kimenetelű balesetet, aminek részeként még márciusban az arizoniai Tempében egy önvezető autójuk halálra gázolt egy szabálytalanul közlekedő gyalogost.

Mint a vizsgálat rávilágított, egy az önvezető szoftver beállításához kapcsolódó hiba idézte elő a szörnyű tragédiát, ezáltal bár a gépjármű szoftverei felismerték, hogy akadály van az úttesten - történetesen egy 49 éves nő -, azonban a rendszer mégsem tette meg a szükséges lépéseket, azaz nem állította meg az autót.

Az Uber magyarázata szerint a rossz látási viszonyoknak is köszönhetően az autó valamiért nem embernek, hanem egy olyan tárgynak - például zacskónak - nézte az úton átkelő nőt, melyen keresztülhajthat, vagyis túl kicsi volt a szoftver érzékenysége, miközben a tesztpilóta sem az utat nézte, tehát ő sem tudott beleavatkozni a helyzetbe.

Az Uber az eset után azonnal leállította önvezető autóinak tesztjeit, és egyelőre nincs hír arról, hogy mikor indíthatják újra ezeket.
3 hozzászólás

rDAVE

11 hónapja, 1 hete és 2 napja

Azért gáz, hogy most sokan rossz szemmel néznek ezekre az autókra, ennél sokkal ostobább balesetek történnek emberi sofőrökkel. Meg nő is csak úgy esztelenül ment át. Javítsanak a szoftveren, rakjanak bele figyelmesebb felügyelő sofőröket és küldjék vissza az autókat tesztelni.

válasz erre

muki

11 hónapja, 1 hete és 3 napja

Gondolom az biztonsági sofőrnek azért figyelnie kellett volna...

válasz erre

Mordorer

11 hónapja, 1 hete és 3 napja

Magyarul ebben most mindenki hibás. Az viszont gáz hogy a szoftver nem értékelte jól hogy ember van előtte.

válasz erre

 

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink