Kiderült, hogy mely elektromos autók a legnépszerűbbek Európában

2020. december 01.
35.6411
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Ha az amerikai piacot vizsgálnánk, a legnépszerűbb elektromos autók listáját bizonyára a Tesla uralná, azonban Európában egy kicsit más a helyzet, és mi sem bizonyítja ezt jobban más, mint a legújabb eladási lista.

Erről ugyanis megtudtuk, hogy az öreg kontinensen a Volkswagen ID.3-ból adták el a legtöbbet Európában, több mint 10 ezer darabot, de a második helyre csúszott Renault Zoe és közel 10 ezres számot ért el, míg a dobogó harmadik fokát uraló Hyundai Kona már csak az ötezres határt karcolgatta.

Rajtuk kívül a TOP10-es listában szerepelnek sorban a Kia Niro, a Peugeot 208, a Smart Fortwo, a BMW i3, az Opel Corsa, a Mini Cooper SE, de az utolsó helyre a Nissan Leaf is berobogott. Az utóbbi helyek megszerzéséhez egyébiránt 2-3000-es eladások voltak szükségesek, egyedül a Kia és a Peugeot tudta megközelíteni a négyezres darabszámot.
3 hozzászólás

rDAVE

2 hónapja,

Fikarc írta:
Azt hittem ennél sokkal de sokkal több autó fogy.
Nem hiszem, hogy a legjobb idő az autóvásárlásra. Amúgy is gyakran korlátozott számban jelennek meg az elektromos autók. Az id.3 is elég döcögösen készül, és ez az első valóban elektromosnak tervezett VW. Mellesleg jönnek már Teslák Kínából.

válasz erre

Fikarc

2 hónapja, 1 napja

Azt hittem ennél sokkal de sokkal több autó fogy.

válasz erre

Kisfaludy82

2 hónapja, 1 napja

Azt hittem, a Kia Niro magasan vezet.

válasz erre