Kiderült, hogy Google-szervereken tárolja az iCloud adatokat az Apple

2018. március 01.
3.2161
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Beigazolódott az Apple-tulajdonosok egyik régi félelme, miszerint az iCloud adatok nem is a cég saját szerverein, hanem az egyik nagy rivális külső szerverparkjában tárolódnak, a vállalat ugyanis megerősítette, hogy ehhez valóban a Google segítségére szorultak.

A most napvilágra került információk szerint az iCloud biztonsági dokumentumaiban feketén-fehéren az áll, hogy a felhasználók által felhőbe mentett adatok tárolása a Google Cloud platformokon történik, amitől természetesen még nem dől össze a világ, hiszen az Apple így is nagy figyelmet fordít az adatvédelemre, ezáltal mindent feldarabolva, titkosított formában mentenek.

Amiért mégis meglepő lehet mindez, az nem más, minthogy az Apple korábban az Amazon és a Microsoft szolgáltatásait vette igénybe ahhoz, hogy tárolni tudják azt a töménytelen mennyiségű adatot, ami az iCloud-on keresztül termelődik, de 2016 óta szólnak pletykák arról, hogy a vállalat ehhez már a Google szervereit veszi igénybe. Mint most kiderült, ez valóban így van!
5 hozzászólás

Kileah

10 hónapja, 1 hete és 1 napja

Nagyon szomorú vagyok emiatt, mert én az Appleben bíztam, a Googleben soha. Nem mondom, a Microsoft Azure még rosszabb lenne, de akkor is, ezt nem tartom jó dolognak.

válasz erre

Levi87

10 hónapja, 1 hete és 1 napja

****a ******'>*******. A legnagyobb személyi adat-kereskedő. Ez hogy jutott eszükbe?

válasz erre

technomancer

10 hónapja, 1 hete és 1 napja

Na nebazd.

válasz erre

inkognito

10 hónapja, 1 hete és 1 napja

Nyilván vigyáznak az adatokra, de azért jó tudni az ilyet.

válasz erre

DarkZer0

10 hónapja, 1 hete és 1 napja

Jó tudni...

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink