Kiderült, hogy az első állati maradványok az 570 millió éves levélszerű fosszíliák

2018. augusztus 12.
2.4701
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Izgalmas felfedezést tettek a Cambridge-i Egyetem kutatói, akik megválaszolták az utóbbi évek egyik talán legnagyobb tudományos rejtélyét azokról az 570 millió éves levélszerű fosszíliákról, melyek eredete sokáig nem volt ismert.

Ezek a levélszerű teremtmények ugyanis vízben éltek, és a kutatók eltérő véleménnyel voltak arról, hogy gombák, növények vagy inkább állatok, esetleg egy időközben kipusztult organizmuscsoport tagjai lehetnek-e?

Miután azonban újabb leletekre bukkantak, a szakértők határozottan kijelenthetik, hogy a több mint 570 millió éves kövületek a legelső állati eredetű maradványok, hiszen legalább 30 millió évvel idősebbek a kambriumi robbanásnál, mely a kutatók szerint több ma is ismert állat kialakulását eredményezte.

Az eredmények bebizonyították továbbá, hogy puhatestű élőlények voltak hínárszerű nyúlványokkal, de általános életmódjukról és egyéb tulajdonságaikról továbbra sem derült ki semmi más.
3 hozzászólás

Direktor

6 éve, 2 hónapja és 5 napja

Pedig levélnek néz ki akkoris. röhögő smiley

válasz erre

CharlieFirpo

6 éve, 2 hónapja és 5 napja

Érdekes eredmény, bár sok mindent nem tud belőle kamatoztatni az emberiség, maximum annyit hogy felesleges feltételezgetni, úgyis hamar kiderül hogy nem igaz. röhögő smiley

válasz erre

Mordorer

6 éve, 2 hónapja és 5 napja

Egyre messzebb megyünk a milliókkal. mosolygó smiley Múltkor még csak 100 millió volt, aztán 500 most már majdnem 600. mosolygó smiley

válasz erre