Kideríthető a telefonszám a Snapchat appból

2013. december 27.
1.6421
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Yitsushi profilja, adatai
Yitsushi
Egy újonnan felbukkanó biztonsági résnek köszönhetően a Snapchat alkalmazáson keresztül kideríthető a felhasználó telefonszáma.

A Gibson Security által kiadott jelentésében található hiba szerint egy - fogalmazzunk szépen - illetéktelen behatoló kiderítheti a felhasználó telefonszámát.

A hiba nem ismeretlen, korábban már felbukkant, ám most, számos frissítés után újra tiszteletét tette.

A Snapchat előnye a rövid ideig elérhető tartalom, hiszen a küldött üzenetek a fogadás után néhány másodpercen belül "megsemmisítik önmagukat", így egyre nagyobb népszerűségre tesz szert a fiatalok körében, akik eme - néha hamis - biztonságérzetnek köszönhetően gyakrabban küldenek egymásnak kompromittáló, vagy kevésbé előnyös képeket.

Nem ez az egyetlen komolyabb biztonsági hiba a Snapchat kódjában, hiszen januárban felbukkant egy hír, miszerint a felhasználók fájlböngésző segítségével ráakadhatnak az egyébként "törölt" fájlokra, októberben pedig megjelent a Snaphack nevű alkalmazás, amely lehetővé teszi a küldött fotók mentését, ha még azelőtt megnyitjuk az alkalmazással, mint megnéznénk Snapchatben, időzítővel.

A Gibson Security a jelentésében elmondta:"Négy hónap telt el a korábbi Snapchat kiadás óta és frissítettünk a legutóbbi verzióra, hogy lássuk, mely sebezhetőségek lettek javítva ( összességébe: egyik sem)..."

A Business Insidernek adott interjúban hozzátették: Remélik, hogy a Snapchat fejleszti a kódját és kicsit komolyabban veszi a biztonsági hibákat, fejleszti azok kezelését is.

Ti használjátok a Snapchat alkalmazást? Mit gondoltok róla?
nincs még hozzászólás