Kicsi, ocsmány és elektromos: itt az Electra Meccanica új kisautója

2016. szeptember 09.
2.5411
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Ez elektromos autók sokak szerint azt a futurisztikus ideát valósítják meg a dizájn tekintetében, amit sok-sok sci-fi író évekkel, sőt évtizedekkel ezelőtt megalkotott az elméjében.
 

Ezt a gondolatmenetet azonban most egy huszárvágással szelte ketté az Electra Meccanica, az autógyártó ugyanis bejelentette legújabb, Solo névre keresztelt modelljét, méghozzá az első fotók társaságában, amelyekről kijelenthetjük, hogy a kis jármű alaposan kimeríti az ocsmányság fogalmát.

Kicsi, ocsmány és elektromos: itt az Electra Meccanica új kisautója - 2. kép

Az átszámítva mintegy 4 és fél millió forintba kerülő kis csúfság az Electra Meccanica információi szerint egy egyszemélyes kis járgány lesz - kvázi egy háromkerekű, fedett motor -, amely jövőre kerülhet először az utakra, de aki szeretné, már most előrendelheti saját példányát, ezzel csatlakozva ahhoz a 20 ezer előrendelőhöz, akik már biztosítottak maguknak egyet belőle.

Kicsi, ocsmány és elektromos: itt az Electra Meccanica új kisautója - 3. kép

Az Electra Meccanica Solo egy kizárólag elektromos meghajtású, 82 lóerős járgány lesz, méghozzá 100 mérföldes - cirka 160 kilométeres - hatótávolsággal, ami egyáltalán nem rossz egyetlen töltéssel, amit alig 3 óra alatt kivitelezhetünk vele. A kis szerkezet egyébiránt alig 8 másodperc alatt gyorsul fel 0-ról 100-ra, szóval lassúnak sem nevezhetnénk a kis méregzsákot.

Kicsi, ocsmány és elektromos: itt az Electra Meccanica új kisautója - 4. kép

Habár az autó kicsinek tűnik, összességében messze nem az, hiszen a gyártó szerint 285 literes raktere lesz, akárcsak a Mercedes Benz C3002 Coupe-nak.
5 hozzászólás

rDAVE

6 éve, 2 hónapja és 5 napja

Az eleje még hasonlít egy autóra.

válasz erre

zender

6 éve, 2 hónapja és 5 napja

Nem csúnya ez. Szerintem aranyos.

válasz erre

VDemon

6 éve, 2 hónapja és 5 napja

Bejön, vagány kis verda!

válasz erre

CharlieFirpo

6 éve, 2 hónapja és 5 napja

Tök poén csajos bevásárlóverda.

válasz erre

Kisfaludy82

6 éve, 2 hónapja és 5 napja

Nekem nagyon tetszik!

válasz erre