Kibertámadás érte a Timehop szolgáltatást, 21 millió felhasználó adatai kerültek veszélybe

2018. július 10.
1.0971
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Ismét egy több millió embert érintő kibertámadás érte a világot, miután a Timehop szolgáltatás megerősítette, hogy ismeretlen tettesek feltörték az általuk használt rendszert, így legalább 21 millió felhasználójuk adatai kerültek veszélybe.

Mint ismert, a Timehop egy olyan megoldás, aminek részeként a felhasználók képesek bármilyen közösségi oldalról, így a Facebookról, az Instagramról, a Twitterről, sőt akár még SMS-einkből vagy Dropbox-unkból is összegyűjteni az adott naphoz tartozó emlékeinket, és ezeket egyetlen bejegyzésbe sűríteni.

A Timehop alkalamzás kapcsán a legnagyobb veszély, hogy egy halom közösségi fiókkal lehet összeköttetésben, ezáltal az adatlopással a hackerek gyakorlatilag egy csapásra egy sor olyan adathoz férhettek hozzá, melyeket egyszerre több helyen is tudnának alkalmazni.

Az eset kapcsán a legszomorúbb, hogy a szolgáltatás szerint az első adatlopási kísérletekre már tavaly decemberben sor került, mégsem módosítottak a rendszeren, így a folyamatos próbálkozás után pár nappal ezelőtt a hackerek elérték az adatbázist, ahonnan az összes felhasználó adatát lementették.

A Timehop úgy nyilatkozott, hogy jelszavakhoz - egyelőre - nem sikerült hozzáférniük a behatolóknak, de telefonszámokhoz és e-mail címekhez már igen.
4 hozzászólás

TEchie

7 hónapja, 3 hete és 6 napja

Még jó hogy azt se tudom mi ez, nem kell aggódnom.

válasz erre

Direktor

7 hónapja, 3 hete és 6 napja

Elképesztően bénák ezek a fejlesztők, komolyan mondom.

válasz erre

Kisfaludy82

7 hónapja, 3 hete és 6 napja

Egyetlen nagy elérésű appnál se foglalkoznak a védelemmel, most komolyan?

válasz erre

inkognito

7 hónapja, 3 hete és 6 napja

Ez is elég komoly. És kétlem h a jelszavakat jobban védenék mint a telefonszámokat vagy e-mail címeket.

válasz erre