Kevesebbet alszanak az okostelefonozó és táblagépező kisgyerekek

2017. április 19.
3.2411
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A modern szülők gyakran adják kisgyermekük kezébe okostelefonjukat és táblagépüket annak érdekében, hogy ideig-óráig nyugtuk legyen utódjuktól, aminek bár megvannak a pozitív hozadékai, de a Birbeck Egyetem kutatói most egy fontos negatívumra is rávilágítottak.

A kutatásban több mint 700 szülő vett részt, a gyermekek átlagosan 6 és 11 hónaposak voltak, a kérdőíves módszerrel gyűjtött adatokból pedig kiderült, hogy az apróságok minden egyes okostelefonnal vagy táblagéppel eltöltött óra után 15 perccel kevesebbet aludtak, ami kifejezetten negatív hatás annak függvényében, hogy a fiatal szervezetnek minden percnyi alvásra komoly szüksége van az egészséges fejlődéshez.

A szakértők szerint ugyanakkor a szülőknek mégsem kellene emiatt eltiltaniuk gyermeküket az okoskészülékektől, csak a mértékletességre kell odafigyelniük, valamint arra, hogy inkább napközben, és ne az esti órákban adják gyermekük kezébe ezeket az eszközöket.

Amint ugyanis kiderült, az érintőképernyővel rendelkező eszközöktől jelentős mértékben fejlődik a gyerekek motoros képessége, a megfelelő applikációkkal pedig óriási mentális fejlődést is fel tudnak mutatni.
5 hozzászólás

betyár

7 éve, 7 hónapja és 6 napja

van pozitív és negatív oldala is van ennek, nehéz megítélni...

válasz erre

Kisfaludy82

7 éve, 7 hónapja és 6 napja

Én ennek igazán csak a pozitív oldalát látom: "az érintőképernyővel rendelkező eszközöktől jelentős mértékben fejlődik a gyerekek motoros képessége".

Ez a lényeg, az más kérdés hogy oda kéne figyelni mikor mit és hogyan.

válasz erre

Razen

7 éve, 7 hónapja és 6 napja

Igen, mert talán játékokkal kellene elfoglaltatni a kisgyerekeket, nem pedig okoskészüléket.

válasz erre

Kileah

7 éve, 7 hónapja és 6 napja

Egy ideje téma ez a kék-fényes dolog.

válasz erre

inkognito

7 éve, 7 hónapja és 6 napja

Ezt sajnos már több kutatás is bebizonyította...

válasz erre