Kettős mérce a Facebookon: sokkal jobban védik a dolgozókat, mint az átlagos felhasználókat

2018. május 07.
2.1881
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Ismét sikerült olyan részletet kiszivárogtatnia a Wall Street Journal munkatársainak a Facebook kapcsán, mely negatív érzéseket válthat ki a felhasználókból, lévén a lap úgy értesült, hogy a közösségi oldalnál nagyon durva kettős mércét alkalmaznak.

A magazin belsős forrásokra hivatkozva ugyanis egy olyan cikket közölt, miszerint a portál dolgozóit sokkal szigorúbb rendszer védi például az adatlopás ellen, illetve a kukkolástól, mint az egyszerű felhasználókat, ezáltal például már akkor figyelmeztetést kapnak, ha valaki kutakodni kezd a profilon.

Bár azt nyilván sejtettük, hogy a Facebook dolgozóinak magasabb szintű hozzáférésük van az oldalhoz, mint például nekünk, ellenben a magazin azt furcsállja, hogy miért nem lehet ilyenekről nyíltan beszélni, és miért kell mindig véletlenül napvilágot látnia az efféle részleteknek?

A cikknek egyébiránt legalább annyi foganatja volt, hogy a Facebook nem sokkal később bejelentette: a háttérben azon dolgoznak, hogy mindezt minden felhasználójuk élvezhesse a jövőben.
4 hozzászólás

Kisfaludy82

11 hónapja, 1 hete és 4 napja

Hát az elég kemény!

válasz erre

Mordorer

11 hónapja, 1 hete és 4 napja

Az merész.

válasz erre

betyár

11 hónapja, 1 hete és 4 napja

Mondjuk ebben semmi rosszat nem látok. Nyilván őket jobban kell védeni.

válasz erre

Fikarc

11 hónapja, 1 hete és 4 napja

Kezd egyre érdekesebbé válni ez a sztori. Nagyon úgy vágtak ezek bele ebbe a közösségimédiázásba hogy nulla koncepció volt benne.

válasz erre

 

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink