Két új modellel tért vissza hozzánk a Motorola

2017. június 15.
4.9771
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
dfp profilja, adatai
dfp
A Motorola egykoron uralta a mobiltelefonok piacát és a leginnovatívabb gyártónak számított, azonban az okostelefonok korszak több nagy név mellett az amerikai céget is ledöntötte, sokak számára pedig óriási meglepetést okozott, hogy a Google sem tudta kezelni a helyzetet.

Nos, nagyon úgy fest, hogy végre biztos és jövőbe tekintő kezekbe került a cég, hiszen a Lenovo nagyon ambiciózus tervek megvalósításán ügyködik, melynek egyik fontos pillére hazánk is. Egy hangulatos sajtóreggelin vehettünk ugyanis részt, ahol két új okostelefon mellett a vállalat stratégiájába is betekintést nyerhettünk és érdekes információkkal gazdagodtunk.

Két új modellel tért vissza hozzánk a Motorola - 2. kép

Többek között kiderült, hogy megszűnnek a Lenovo mobilok, jelenleg azok kivezetése zajlik. A kínai óriást ezentúl kizárólag a Motorola márka képviseli az okostelefonok piacán, de persze szolidan mindig is jelezni fogják, hogy a cég a Lenovo tulajdonában van. Az üzleti oldalról még fontos lehet, hogy itthon is teljes portfóliót épít ki a Motorola, a kereskedelmi egységek mellett a szolgáltatóknál is megjelennek a készülékek, melyek hivatalos támogatást is kapnak.

A háttér-információk után mutatkozott be a Moto G5 és Moto G5 Plus párosa, melyek elsőre igencsak meggyőzőre sikeredtek. A Moto G5 hozzánk a gyengébbik változatban érkezik, ami 5 hüvelykes Full HD kijelzője alatt Snapdragon 430-as SoC-t és 2GB memóriát rejt a 16GB-os belső tárhely mellett. Előlapi ujjlenyomat-olvasót ez a modell is kapott, hátul pedig egy 13 megapixeles kamerát találunk.

Két új modellel tért vissza hozzánk a Motorola - 3. kép

A Moto G5 Plus nem sokkal nagyobb, hiszen 5,2 hüvelykes Full HD kijelzőt kapott, de alatta már 3GB RAM és egy Snapdragon 625-ös SoC lapul. Az ujjlenyomat-olvasó itt is megvan, hátul pedig egy jóval fejlettebb, Dual Pixel technológiát alkalmazó 12 megapixeles kamerát találunk, mely már 4K-s videók készítésére is alkalmas. A nagyobb modell előnye még a valamivel vaskosabb akksi és a gyorstöltési lehetőség, mely 15 perc alatt is jelentős energiát tol a készülékbe.

A Moto G5 ajánlott ára itthon 69 990 Ft, míg a Moto G5 Plus hivatalosan 99 990 Ft-ba kerülne. Ennél már most valamivel olcsóbban juthatunk hozzájuk, a szolgáltatók pedig még nagyobb kedvezményeket kínálhatnak. Összességében korrekt párost kaptunk, mely a hazai pénztárcákat sem terheli meg túlságosan.
4 hozzászólás

TEchie

7 éve, 5 hónapja és 7 napja

Nagyon jó áron jöttek, biztos sokan fogják venni. Azért még mindig név.

válasz erre

Porthos

7 éve, 5 hónapja és 7 napja

Nem valami erőművel jöttek be de ami késik nem múlik. mosolygó smiley

válasz erre

Levi87

7 éve, 5 hónapja és 7 napja

Megszűnik a Lenovo mobil? meglepett smiley Mondjuk nem voltak valami komoly szereplők de akkor is furcsa.

válasz erre

technomancer

7 éve, 5 hónapja és 7 napja

Már ideje volt! mosolygó smiley

válasz erre