Két új chipset a Qualcommtól - Még gyorsabb töltés

2015. szeptember 18.
5331
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
A Qualcomm a tegnapi nap folyamán több újdonságáról is lerántotta a leplet, két új lapkakészlet mellett egy új generációs gyorstöltési technológiát is a nagyközönség elé tárt.

A QuickCharge nevű gyorstöltési metódus immáron harmadik generációját éli meg, s míg az előző is impresszív, fél óra alatt 0-ról 60%-ra történő feltöltést garantált, a 3.0-ás kiadás mindezt továbbfejlesztette további 38 százalékos hatékonysággal, immáron tehát az ilyen metódust alkalmazó készülékeket mindössze 35 percnyi töltés után 80 százalékos akkumulátorral vehetjük le a töltőről.

A QuickCharge 3.0 a Qualcomm teljes év végén és jövő év elején piacra kerülő Snapdragon palettájánál elérhető lesz, kezdve a belépő szintű 430-as chipstettől a csúcsmodellekbe kerülő 820-ig.



És itt el is érkeztünk a termékcsalád bővüléséig, a gyártó ezúttal az alsóbb szegmens lapkakészleteit mutatta be a 430-as és 617-es személyében. A Snapdragon 430 egyértelműen az alsóbb szegmens kedvence lehet 2 x 21 megapixelt feldolgozni képes, Hexagon 536-os DSP dual-ISP (képfeldolgozó) és nyolcmagos, Cortex-A53-as architektúrájú processzorával. Utóbbiakat egyébként  1,2 GHz-es órajelig lehet skálázni, a grafikus egység pedig az újdonságnak számító Adreno 505-ös lett, mely egyébként a Snapdragon 430-ban debütált. A mobil adatkapcsolatért a Cat 4-es X6 LTE modem a felelős.



A Snapdragon 617-es már a 200 Mbps-es elméleti maximum letöltést és 100 Mbps-es feltöltést is kínáló Cat 7-es X8 LTE modemet kapta, a dual-ISP feldolgozás itt is adott, de a Hexagon DSP már 546-os, a nyolc darab Cortex-A53-as mag pedig már 1,5 GHz-es. A lapkára épített grafikus chip ezúttal viszont csak a 405-ös verziószámú Adreno egység lett. A két új lapkakészlet vélhetően még idén év végéig debütál konkrét készülékekben is.

További információ a Qualcomm hivatalos oldalán.
nincs még hozzászólás