Két népszerű játék végre Windows Phone-on is

2014. december 12.
5761
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Hanziness profilja, adatai
Hanziness
Megjelent a Minecraft: Pocket Edition és a Candy Crush Saga Windows Phone-ra szánt változata.

Kettő, a két legnagyobb mobil operációs rendszeren (Android és iOS) már régebb óta meglévő és nagy népszerűségnek örvendő játék mostantól Windows Phone-on is elérhető.

A Mojang és a King is jóformán egy időben jelentették meg játékaikat a rendszeren, amivel így némileg hozzájárultak a Windows Phone-os "app gap" (magyarosan inkább csak alkalmazáshiány vagy lemaradás) eltüntetéséhez, ami ugyan még mindig nem elég kicsi, hiszen ezek a játékok is jelentős késéssel érték csak el a Microsoft operációs rendszerét, valamint sok, a másik két rendszeren "kulcsfontosságú" alkalmazás Windows Phone-ra még mindig nem érhető el.



Korábban a Microsoft bejelentette, hogy felvásárolja a népszerű játék, a Minecraft fejlesztőcsapatát, ám ők akkor közölték: nem emiatt kezdték el a Windows Phone-ra való fejlesztést, és már eleve úton volt a játék erre a platformra is. A Candy Crush Saga felől nem lehetett ennyi hírt hallani, talán a Minecraft: Pocket Editiont némileg többen várták, mint a másik játékot, ám egyikük sem ismeretlen, így aki Windows Phone-on ezek egyikére várt, most (végre) örülhet.

A közeljövőben még legalább egy jelentős alkalmazást láthatunk Windows Phone-on megjelenni: a VLC Media Playert, mely már bétatesztelés alatt van, így remélhetőleg még az idén meg fog jelenni a nyilvánosan elérhető változata.
nincs még hozzászólás