Két héttel az előd után, megérkezett az Android Q második bétája

2019. április 04.
3.6581
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A Google csapata gőzerővel dolgozik a világ vezető mobil operációs rendszerének következő generációján, ami egy új mérföldkőhöz ért, megjelent a második béta - benne pár érdekes változtatással.

Kicsit több mint két hét telt el az előző tesztelői változat megjelenése óta, ám az azóta eltelt időben a kóderek rengeteg javítást, optimalizálást és persze újítást implementáltak.

A béta 2 tartalmazza az áprilisi biztonsági csomagot, valamint egy frissített fejlesztői SDK-t is. A felhasználói szemmel látható újítások közt találunk új multitask megoldást, amit Bubblesnek neveztek el. Kicsit hasonlít a Facebook Messenger chat head megoldására, de ez rendszerszintű funkcióként működik.

Az augusztusban esedékes Android Q másik érdekes újdonsága a Scoped Storage, ami segítségével az új alkalmazásokat egy privát karantén alá eső területre telepíthetjük jogosultságok nélkül, és egy zárt homokozóban tesztelhetjük, mielőtt ráengednénk az adatainkra.

Zárásként említsük meg, hogy nem feledkeztek meg a hajlítható készülékekről sem, az Android Q forrása már valóban támogatja az újgenerációs okostelefonokat.
3 hozzászólás

Levi87

1 éve, 3 hónapja

Fikarc írta:
Mire megjelenik majd a telefonokon, az még úgyis évek...
Bizony,e z nagyon szomorú tény.

válasz erre

Fikarc

1 éve, 3 hónapja

Mire megjelenik majd a telefonokon, az még úgyis évek...

válasz erre

Ronalddo

1 éve, 3 hónapja

Nem nagyon szereted használni a vesszőt, PixelHero...

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink