Két hét alatt két meteoritot is találtak Ausztráliában a kutatók

2020. augusztus 01.
7.2161
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Általában a meteoritok nagy segítséget tudnak abban nyújtani, hogy az emberiség egy kicsit feltérképezze ezen égitestek eredetét, ezáltal pedig az univerzum kialakulásába is betekintést nyerjünk, és most úgy fest, Ausztráliában a kutatók megütötték a jackpotot.
 

Mondhatnánk úgy is, hogy házhoz jött a finomság, lévén mindössze két hét leforgása alatt kapásból két meteoritot is találtak. Ezeket a Desert Fireball Network (DFN) kamerahálózat csípte el, amelynek feladata, hogy megfigyelje, amikor a meteorok belépnek a légkörbe, és megjósolja, hol lehetnek.

A csapat meteoritokat általában március-októberben keresett, de a "vadászidényt" a COVID-19 világjárvány miatt el kellett halasztani. Ahogy a korlátozások megszűntek, egy nagy meteoritot véltek felfedezni az égbolton. Dr. Hadrien Devillepoix csillagász és Dr. Anthony Lagain bolygógeológus meglátogatta a Madura közelében fekvő területet, hogy aztán a helyszínen drónnal térképezzék fel, végül pedig az autó felé visszatérve botlottak bele a kőzetbe.

A második tárgyat két héttel később találták meg, amikor Dr. Martin Towner egy hatfős csapatot vezetett egy meteorit felkutatására, amely 2019. november 18-án esett bolygónk felszínére. A 300 grammos kőzetet négy órás kutatás után fedezték fel. A kutatók becslése szerint ez a fő aszteroidaöv középső részéből származik. A csapat jelenleg azon dolgozik, hogy elemezze ezeket a sziklákat, így többet megtudjanak róluk.
4 hozzászólás

CharlieFirpo

11 hónapja, 1 hete és 3 napja

Nem kellett olyan sokat kutatni utánuk!

válasz erre

Porthos

11 hónapja, 1 hete és 4 napja

Meteorit túltengés van...

válasz erre

muki

11 hónapja, 1 hete és 4 napja

Fikarc írta:
Szívesen részt vennék ilyen melóban. Kalandos lehet.
Szerintem meg elég unalmas lehet kocsikázni a sivatagban és nézegetni az út szélét.

válasz erre

Fikarc

11 hónapja, 1 hete és 4 napja

Szívesen részt vennék ilyen melóban. Kalandos lehet.

válasz erre