Két hajtóművet is lecserélnek a Crew-1 küldetés indítórakétáján

2020. október 31.
1.5301
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A SpaceX magánűrügynökség úgy határozott, hogy kapásból két hajtóművet is cserélnek azon a rakétán, amely megkezdi majd a vállalat következő legénységi misszióját, ami a tervek szerint november 14-én indul - ez ugyebár a Crew-1.
 

Az intézkedést azért rendelték el, mert a Falcon 9 indítórakéta rendellenes működésről tett tanúbizonyságot, hiszen állítólag október 2-án egy GPS-műholdat kellett volna indítania az amerikai űrhajó számára. A felszállást azonban automatikusan megszakította a rendszer, mindezt úgy, hogy csak két másodperc volt hátra a visszaszámlálón, amikor az érzékelők észlelték, hogy valami anomália játszik közre.

A közelgő űrhajós kilövésnél, amely a SpaceX Crew-1 misszióját indítja a Nemzetközi Űrállomásra a NASA számára, szintén egy Falcon 9-et alkalmaznak majd. Ez volt az oka annak, hogy a NASA és a SpaceX visszaszorította a Crew-1 október 31-ei kilövési dátumát, hogy időt hagyjanak a vizsgálatra, és győződjenek meg arról, hogy ugyanaz a probléma nem befolyásolja-e majd az űrhajós kilövést.
3 hozzászólás

Kisfaludy82

5 hónapja, 3 hete és 2 napja

Komoly hiba lehetett ha ekkora fennforgás van miatta!

válasz erre

muki

5 hónapja, 3 hete és 2 napja

Majd halasztják ezt is... ;D

válasz erre

Levi87

5 hónapja, 3 hete és 2 napja

Na hat akkor csak kiderült miért van a huzavona. Azt hittem titok marad.

válasz erre