Két gyógyszert is jóváhagyott a WHO, amivel kezelni lehet a COVID-19 fertőzötteket

2022. január 14.
12.8871
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) hivatalosan két új gyógyszert ajánlott a COVID-19-ben szenvedő betegek kezelésére: a baricitinib nevű ízületi gyulladáscsökkentő gyógyszert és a sotrovimab nevű monoklonális antitestet.
 

A WHO nemzetközi szakértőkből álló csoportja határozottan javasolja, hogy a súlyos COVID-19-ben szenvedőket a reumás ízületi gyulladás kezelésére is használt baricitinibbal kezeljék. Az olykor Olumiant márkanév alatt ismert gyógyszer gyulladáscsökkentő tulajdonságai vélhetően segítenek megelőzni a kritikus COVID-19-ben szenvedő kórházi betegeknél gyakran megfigyelhető kontrollálatlan gyulladásos reakciót.

A WHO szerint egyértelmű, mérsékelt bizonyítékot láttak arra, hogy a gyógyszer jelentősen javítja a súlyos fertőzések túlélését és csökkenti a lélegeztetés szükségességét. Emellett a WHO feltételes ajánlást tesz a monoklonális antitest, a sotrovimab alkalmazására az enyhe vagy közepesen súlyos COVID-19-ben szenvedő, a kórházi kezelés magas kockázatának kitett személyek esetében.
4 hozzászólás

Kisfaludy82

6 napja és 18 órája

Porthos írta:
Jó lesz mert az oltás kezd egyre unalmasabbá válni..
Nem kicsit. És bárki bármit mond, macerás is. Simán ledönt az oltás is egy két napra, a harmadik után rendesen ****ul van a haverom.

válasz erre

Porthos

6 napja és 19 órája

Jó lesz mert az oltás kezd egyre unalmasabbá válni..

válasz erre

Mennyire durva hogy rég elérhető, teljesen másra való szerek is beválnak.

válasz erre

Levi87

1 hete

Na alakul ez. Csak jobb lesz, mint az injekció!

válasz erre