Két előlapi kamerát kapott a Vivo újdonsága

2017. január 30.
3.8001
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
dfp profilja, adatai
dfp
Az okostelefonok piacán rengeteg gyártó verseng egymással, az emberek többsége azonban csak néhány nevet ismer, hiszen rengeteg a régiós piacokra koncentráló kisebb vállalat, akik közül néhányan azért minden évben ki tudnak törni.

A kínai Vivo is jó úton halad efelé, hiszen nemrég egy újabb különleges mobilt dobtak piacra. A Vivo V5 Plus az első olyan mobil, aminek 20 megapixeles előlapi kamerája van, melyet ráadásul egy második, 8 megapixeles modul őriz. Ennek tükrében egy kissé furcsa, hogy hátulra csak egy 16 megapixeles szenzor került, míg a Snapdragon 625-ös SoC és a 4GB RAM egy kellően erős párost alkot.

Az 5,5 hüvelykes Full HD kijelző feletti modulok megosztják a feladatot, a 20 megapixeles szenzor készíti a képet, a 8 megapixeles pedig a mélység-élességért felel. Ennek köszönhetően utólagos fókuszállítás, iPhone 7 Plus-hoz hasonló portré mód és úgy általánosságban jó minőségű fotók jellemzik a készüléket.

Piacra egyelőre Indiában és Kínában kerül a készülék, de a gyártó globális terjeszkedést tervez 2017-ben, így Európába is eljuttatnák a mobilt. Elmondásuk szerint Kínában és Amerikában is új fejlesztőközpontokat nyitottak és idén nagyot szeretnének előre lépni, így mi rajtuk tartjuk a szemünket.
2 hozzászólás

Kileah

7 éve, 10 hónapja és 3 napja

Nem semmi koncepció! meglepett smiley Ez az igazi szelfimobil! röhögő smiley

válasz erre

Porthos

7 éve, 10 hónapja és 3 napja

Ez a kameramegoldás elég érdekes! meglepett smiley

válasz erre