Kernel hibák a CentOS 7-ben

2017. április 15.
3.2741
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Johnny Hughes informálta a közösséget a soron következő, sőt a közleményére végére már elérhetővé is váló Linux Kernel patch-ről, amelyben fontos bug-okat foltoztak be, és elsősorban a Cent OS 7 felhasználók számára esedékes a csomagtároló ellenőrzése.

A Red Hat ingyenes ága a CentOS, és ennek egyik előnye, hogy rengetegen használják, hátránya is ugyanez, mivel nagyobb a célközönség egy-egy hátsó kapu kiaknázása közben, így a fejlesztőktől is kiemelt figyelmet igényel a biztonsági rések foltozása.

Ennek következménye a mostani frissítőcsomag, amely nem csak a CentOS, de a Red Hat felhasználóknak is fontos lehet, hiszen a bejegyzésből kiderült, hogy a négy darab kernel szintű bug náluk is észlelhető volt.

Ezen hibák kihasználása egytől egyig root hozzáférést biztosíthatott volna a behatolók számára, így a fejlesztők arra kérik az üzemeltetőket és a felhasználókat, hogy minél hamarabb aktiválják a változásokat.
3 hozzászólás

TEchie

3 éve, 4 hónapja és 20 napja

Azért a root jog megszerzésének lehetősége elég ijesztő rendszerhiba.

válasz erre

Kisfaludy82

3 éve, 4 hónapja és 21 napja

technomancer írta:
Azért csak kiderül hogy a Linux sem annyira atombiztos..
Soha senki (legalábbis aki ért a szakmához ) nem állította ezt. Tény azonban hogy sokkal gyorsabban foltozzák be a lyukakat és sokkal kevesebb eleve a támadható felület.

válasz erre

technomancer

3 éve, 4 hónapja és 21 napja

Azért csak kiderül hogy a Linux sem annyira atombiztos..

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink