Kényszerből ugyan, de 18 milliárdot keresett a Toshiba

2017. szeptember 28.
3.0921
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A Bain Capital és a Toshiba közt már hosszú hónapok óta tartott az egyezkedés, aminek a tárgya a japánok memória chip részlegének a felvásárlása, amely üzlet sikerességének kulcsa az Apple volt.

Miért szállt be az Apple? Nem titok, hogy az almás cég a rivális Samsung-tól is vásárol flash memóriát, amely piac mintegy 40%-a a koreaiak kezében van, így a háttérben egy kisebb fajta függetlenedés is állhat az Apple részéről.

Nem mellesleg az ameriakiak által gyártott iPhone-ok lehettek a kulcsszereplői a Toshiba meggyőzésének, ugyanis a Bain Capital már nagyon régóta fűzi a gödörben lévő vállalatot, ám csak nem akarták beadni a derekukat, amiben a Western Digital bőszen segédkezett, mivel befolyással bír a Toshiba ezen szekciójában, és nem szívesen esne el egy jól jövedelmező iparágtól.

Az egész ügy rendkívül fordulatos valamint kusza volt egészen addig, míg az Apple be nem szállt, mivel úgy fest sikerült megegyezni, így 18 milliárd dollár ellenében az Apple-Bain Capital konzorcium kezébe kerül flash memória gyártó részleg, a pénzből pedig a kimászhat a gödörből a Toshiba.
3 hozzászólás

petrovicsz

7 éve, 21 napja

Ez egy jó történet. Mindenki örül a végén! mosolygó smiley

válasz erre

Harder

7 éve, 21 napja

Bevásárolta magát az Apple. Ügyes! mosolygó smiley

válasz erre

VDemon

7 éve, 21 napja

Szegénykéim... röhögő smiley

válasz erre