Kényelmi funkciókat hozott a Linux Mint 18.2

2017. február 20.
4.7311
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Clement Lefebvre, a népszerű Linux Mint operációs rendszer vezető fejlesztője jelentette be, hogy elérhetővé vált a februári aktualizáló csomag, amelyben jellemzően kényelmi funkciókkal és dizájn elemekkel bővül a 18.2-es változat.

Clement először egy hatalmas köszönettel kezdte a bejegyzést, amiben kifejezte háláját mindenkinek, akik anyagilag is támogatták és támogatják a Linux Mint projektet, valamint a megújult Bluetooth panelt is dicsérte, amely a közössége ereje nélkül még most sem lenne kész.

Kényelmi funkciókat hozott a Linux Mint 18.2 - 2. kép


A legfontosabb újítások közt találjuk a már említett megújult Bleutooth panelt, amelynél szabályozhatjuk a fájlátvitelt az eszközök között. A másik említésre méltó dolog, hogy az X-Apps csapata kényelmes megoldásokkal látta el mind a Xed szövegszerkesztőt, mind pedig az Xplayer-t.

Előbbinél egyszerűbb lett a szövegtördelés, amit most már az F10 gyorsgombbal is aktiválhatunk, valamint a kurzorunk fókuszától függően az egér görgőjével tudunk zoomolni és kicsinyíteni, valamint a megnyitott lapfülek közt ugrálni.

Kényelmi funkciókat hozott a Linux Mint 18.2 - 3. kép


Az Xplayer-t az MPV open source lejátszó ihlette meg, hiszen a lejátszás sebességét hasonló shortcut-okkal tudjuk szabályozni. Továbbá hatalmas pirospont a fejlesztőknek azért, hogy a feliratok automatikusan betöltődnek, ez már nagyon kellett. Zárszóként egy kis megjelenítésbeli változás, ami szintén ezt a szoftvert érintette, mivel választhatunk sötét vagy világos téma közül, így az egységes témaválasztásunktól nem fog nagyon eltérni a lejátszó.

Kényelmi funkciókat hozott a Linux Mint 18.2 - 4. kép

1 hozzászólás

VDemon

7 éve, 8 hónapja és 16 napja

Elég pofás az új rendszer, szeretem! mosolygó smiley

válasz erre