Kémkedett a Google Home Mini

2017. október 11.
2.6391
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A Google Home Mini egyelőre kereskedelmi forgalomban ugyan még nem kapható, ellenben a keresőóriás asszisztenséből a sajtó szerencsésebb munkatársai a nagy bemutatót követően már kaptak egy saját példányt, aminek hála máris kitudódott a készülék komoly hiányossága.

A hírt az Android Police egyik újságírója hozta nyilvánosságra, aki azt tapasztalta, hogy a Google Home Mini konkrétan kémkedett utána, az asszisztens ugyanis akkor is bekapcsolt és figyelgetett, amikor ő nem kérte rá.

A lap munkatársa azonnal jelezte a problémát a Google-nek, akik rövidesen reagáltak, és elmondták, hogy rosszul kalibrálták a kis készülék szenzorát, ezáltal az még akkor is aktivizálta magát, amikor senki sem kérte rá, ezzel pedig megsértett minden személyiségi jogot.

A Google válaszul a kiosztott készülékeken szoftveresen deaktiválta a problémát előidéző érintő felületeket, noha a beszámolók szerint csak néhány Mini érintett az ügyben, amelyek viszont kérés nélkül rögzítettek maguk körül minden interakciót a frissítés előtt.
4 hozzászólás

Huginn

1 éve, 9 napja

Ha egy noti kameráját képesek egyesek úgy bekapcsolni és használni, hogy az állapotjelző LED kikapcsolva marad és megfigyelni a felhasználót, akkor egy Gugli méretű dolog is lehetett volna ennyire elegáns...

válasz erre

CharlieFirpo

1 éve, 9 napja

Kellemetlen hogy magyarázkodni kell. Inkább úgy kellett volna megcsinálni hogy ne fordulhasson elő ilyen "véletlen".

válasz erre

technomancer

1 éve, 9 napja

Ciki!

válasz erre

Levi87

1 éve, 9 napja

Várható volt hogy rögtön lesz magyarázat. Ez a "hiba" tesztek alatt nem jött elő mi?

válasz erre