Kellemetlen botrányba került saját hazájában a Huawei

2019. december 05.
8.7471
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Nem elég, hogy az amerikai szankciók komoly fejtörést okoznak a Huaweinek, mindemellett most saját országukban is egy kellemetlen botrány nehezíti meg a dolgukat, lévén egy volt alkalmazottjuk kitálalt a sajtónak arról, hogy miként bánt el vele a vállalat.
 

Li Hongyuan történetét a CNN dolgozta fel, összefoglalójukból pedig kiderült, hogy emberünk 13 évig állt a Huawei alkalmazásában, mígnem tavaly kirúgták, amiért ő végkielégítést követelt a cégtől, de állítása szerint a techvállalat valahogy elintézte, hogy zsarolás vádjával letartóztassák. Ezért később őrizetbe vették, és 8 hónapra tárgyalás nélkül börtönbe zárták, majd az első bírósági egyeztetést követően bizonyítékok hiányában kiengedték.

Érdekesség, hogy miután a férfi több mint 250 napot jogtalanul börtönben töltött, és nekilátott körbeturnézni a sajtót a történetével, a Huawei egyik vezetőjének személyes bankszámlájáról kapott egy nagyobb összeget, mely a közlemény szerint a férfi végkielégítése, Li azonban most már többet szeretne, hiszen hónapokon át sínylődött börtönben olyan dolgokért, melyeket el sem követett, és ezt szerinte a cég közbenjárásának köszönheti.
4 hozzászólás

betyár

1 hónapja, 3 hete és 4 napja

Kemény sztori.

válasz erre

Porthos

1 hónapja, 3 hete és 4 napja

Kellemetlen lehet ez végigélni.

válasz erre

rDAVE

1 hónapja, 3 hete és 4 napja

Mindenhol létezik olyan, hogy elzárják a vizsgálat idejére, sajnos a kínai jogban nem csak a közveszélyes vagy nemzetbiztonsági kockázatot jelentő embereket tartják bent, hanem minden nagyobb vádnál előfordul, hogy börtönben várják ki a vizsgálat eredményét és mivel hónapokig is tarthat, így rettentő gáz. Egy fokkal jobb lenne, ha legalább házi őrizetben csinálnák, mint ahogy a Huawei pénzügyi igazgatója is abban van Kanadában.

válasz erre

Levi87

1 hónapja, 3 hete és 4 napja

Kína.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink