Kávéval hajtanák a jövőben a londoni buszokat

2017. november 21.
7.3931
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A gusztustalan dízelszag után nem kizárt, hogy már csak a londoni tömegközlekedés zamatától is felébrednek a jövőben a brit főváros lakói, a Royal Dutch Shell és a Bio-bean ugyanis bejelentette, hogy a jövőben kávéval hajtanák a metropolisz buszait.

A két cég közös kooperációja egy teljesen új technológiát vezetne be, aminek a részeként olyan bioüzemanyagot dolgoznának ki, amelyet többek között kávézaccból állítanák elő, a végeredmény pedig egy olyan biodízel lenne, ami több jelenleg használt busz esetében is átalakítás nélkül tankolható és alkalmazható volna.

A kérdéses bioüzemanyag alkalmazásával jelentős mértékben csökkenthető lenne a káros szén-dioxid kibocsátás, de a kávézacc, mint hulladék kezelése is könnyebbé válna, ami évente csak Londonban 200 ezer tonnányi hulladékot jelent, melyet az üzemanyag előállításához kiszárítanának, és kisajtolnák belőle a kávéolajat.

A Bio-bean becslései szerint alig 2 és fél millió csésze kávé elegendő lehet ahhoz, hogy egy londoni busz egy teljes éven át üzemeljen a zaccból kinyert kávéolaj által, amit egy jobb napon simán összehoz a londoni lakosság.
5 hozzászólás

CharlieFirpo

11 hónapja, 3 hete és 3 napja

Az alapötlet nagyon jó de gondolom ehhez rengeteg fejlesztés kell minden téren.

válasz erre

Harder

11 hónapja, 3 hete és 3 napja

Azért ez nem semmi!

válasz erre

Kisfaludy82

11 hónapja, 3 hete és 3 napja

Nagy ötlet!

válasz erre

Fikarc

11 hónapja, 3 hete és 3 napja

Óriási!

válasz erre

VaPe

11 hónapja, 3 hete és 3 napja

Mekkora ötlet!

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink