Kaspersky Internet Security ? Multi-Device 2015 Teszt

2014. október 20.
1.0821
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
A Kaspersky Lab-tól kaptunk kölcsön egy teljes értékű szoftvert, hogy letesztelhessük.

Alapvető dolgokat vettünk figyelembe, ami segítheti a mai felhasználókat abban, hogy teljes körű védelmet kapjanak.

Még mindig nagy fejtörést okoz az embereknek, hogy milyen végpontvédelmi megoldásokat használjanak, ami megfizethető és megbízható. A védelmi rendszerünk kiválasztása előtt érdemes azt a tényt is előtérbe helyezni, hogy nem csak a gépünket védjük a szoftver segítségével, de az adatainkat is. A Kaspersky Internet Security - Multi Device 2015 ezen a téren egy remek választás lehet.

Mit tartalmaz a szoftver?

Webkamera védelem:

A webkamera meghackelése, vagyis a kamerával készült képek eltérítése az egyik módja a rosszindulatú programokkal végzett online kémkedésnek. Sok felhasználó egyáltalán nem figyel oda arra, hogy webkamerája mit vesz fel, pedig azzal képek készíthetők banki dokumentumokról, hitelkártyákról, valamint olyan bizalmas tevékenységekről, amelyeket senki sem szeretne a nyilvánosság elé tárni. Annak érdekében, hogy ügyfelei biztosak legyenek abban: tudtuk és beleegyezésük nélkül nem figyelhetik meg őket, a Kaspersky Lab kifejlesztette a Webkamera védelem szolgáltatást. Ez figyeli, hogy mely alkalmazások kísérlik meg a webkamerához való kapcsolódást, figyelmezteti a felhasználót a hozzáférési kísérletre, és ha szükséges, blokkolja a hozzáférést.

Rendszerfigyelő:

A felhasználók dokumentumaira, képeire és zenéire az egyik legnagyobb veszélyt a titkosító vírusok jelentik, olyan rosszindulatú programok, amelyek titkosítják a fájlokat, majd váltságdíjat követelnek az eredeti állapot visszaállításáért. Miután az adatok titkosítva lettek, csupán a rosszindulatú program eltávolítása nem állítja helyre a fájlokat, ezért a Kaspersky Lab kifejlesztett egy módszert az adatok visszanyerésére a váltságdíj kifizetése nélkül. A Kaspersky Lab Rendszerfigyelő modulja elemzi az operációs rendszeren futó összes folyamatot, és újfajta adatmentést valósít meg. Amikor a Rendszerfigyelő észleli, hogy egy gyanús program megpróbál módosítani egy felhasználói fájlt, azonnal helyi másolatot készít róla. Ha a további vizsgálat azt állapítja meg, hogy a módosítást végző program rosszindulatú volt, akkor visszaállítja a módosítást.

Wi-Fi biztonsági értesítés:

Az ellenőrzésük alá vont nyilvános vezeték nélküli hálózatokat a bűnözők ugyancsak felhasználhatják személyes információk megszerzésére. Ezért építette be a Kaspersky Lab a Wi-Fi biztonsági értesítés modult a Kaspersky Internet Security új kiadásába. Ez a modul ellenőrzi a Wi-Fi hotspotok biztonságát, és figyelmezteti a felhasználót a lehetséges veszélyekre, például a sebezhető hálózati kapcsolatra vagy egy jelszó védelem nélküli továbbítására az interneten keresztül. A felhasználók tippeket és ajánlásokat is kapnak ahhoz, hogy miképpen konfigurálják biztonságosan saját otthoni Wi-Fi hálózatukat.

További kiterjesztett extra funkciók:

Automatikus frissítés, amikor is az újabb változatok megjelennek. Ez az újítás azt jelenti, hogy a felhasználók mindig biztonsági termékük legfrissebb és legmegbízhatóbb verziójával rendelkeznek, s ehhez nem kell a frissítések manuális letöltésével és telepítésével bajlódniuk.
Továbbfejlesztések történtek a Safe Money modulban, hogy az online pénzügyi tranzakciók minden fázisban védettek legyenek. A Safe Money most már megakadályozza azt is, hogy a külső alkalmazások hozzáférjenek a böngésző vágólapjához, amely átmenetileg bizalmas adatokat (például bemásolt bejelentkezési azonosítókat) tartalmazhat. A Safe Money modul továbbra is védelmet nyújt a képlopási módszerek, a rosszindulatú böngésző kiterjesztések és más, a kiberbűnözők által használt pénzlopási taktikák ellen.
A fizetős Wi-FI hálózatokat, valamint a 3G vagy LTE mobilinternet kapcsolatot használók vehetik jó hasznát a Költségtudatos hálózathasználat szolgáltatásnak, amely csökkenti az interneten forgalmazott adatok mennyiségét.
A nem kívánt és rosszindulatú weboldalak elkerülésében segítő adathalászat-ellenes modulban továbbfejlesztették a szövegeket, képeket és hivatkozásokat elemző technológiát. Ennek eredményeképpen gyorsabban és hatékonyabban ismerhetők fel a pénzlopásra és a bizalmas információk megszerzésére szakosodott, hamis weboldalak.
A főmenüt és a kezelőfelületet minden termékben egységesítették, így a felhasználók egyszerűen navigálhatnak az alkalmazásokban, függetlenül attól, hogy mely operációs rendszerrel és termékverzióval dolgoznak. A gondos odafigyelés az erőforrás-fogyasztásra a biztonsági eszközök hatékonyságának növekedését eredményezte úgy, hogy közben nincsenek negatív hatással az operációs rendszer teljesítményére.

Telepítés:

A szoftver telepítőjének mérete 193 MB, amit innen lehet letölteni kipróbálásra. Feltelepítve nagyjából 141MB-ot foglal. A telepítés gyors és egyszerű. Nincsenek rejtett rubrikák, nincsenek rejtett alkalmazások amit telepít a szoftver. A telepítő felülete szép, letisztult és könnyen áttekinthető.

Frissítés:

Telepítés után lefut a szoftver automatikus frissítése, ami több percet is igénybe vehet. Nyilván függ az internetkapcsolat sebességétől is, és attól is, hogy mennyi új definíciós fájlt kell letölteni a szoftvernek. Naponta 2x ellenőrzi, hogy jelent-e meg új verzió. Ez érvényes magára a szoftverre is, nem kell figyelnünk vagy beavatkoznunk. Tetszés szerint be lehet állítani, hogy csak manuálisan frissítse a szoftvert. Egyébként teljesen a háttérben zajlik, nem zavar minket se munka, se játék, se filmnézés közben.

Kezelőfelület:

A Kaspersky mérnökei igyekeztek a lehető legegyszerűbb külsővel megáldani a szoftvert. Eddig sem volt panasz arra, hogy túl bonyolult lenne, de minden új kiadásnál kicsit finomítanak rajta. Ez nagyon pozitív, hiszen a kevésbé tapasztalt felhasználók is, könnyen elnavigálnak a szoftverben.



 



Teljesítmény:

Aki régen is használt már Kaspersky terméket, az tudja, hogy voltak annak idején problémák a memóriafogyasztással. A gyengébb gépeket is megfogta a szoftver, ha frissített vagy dolgozott a háttérben.  Persze ez már csak mítosz, hiszen a mai szoftverek már kevéssel is beérik. Feltettük néhány kisebb, régebbi gépre is amin az alábbi operációs rendszerek futottak: Windows XP, Vista (32, 64), Windows 7 (32,64) Windows 8.1 (32, 64), Windows 10. Problémamentes volt a telepítés, beállítás és az eltávolítás is. Már a Kaspersky Uninstall Tools sem szükséges, hogy normálisan lehessen eltávolítani a gépről a szoftvert. Törlés előtt megkérdezi, hogy biztosan elakarjuk-e távolítani, majd percek alatt törli magát a gépről. Érdemes ekkor újraindítani a vasat.

Memóriaigények:

Windows XP: 62mb - Keresés közben: 97mb

Windows Vista: 60mb - Keresés közben: 101mb

Windows 7: 63mb - Keresés közben: 91mb

Windows 8.1: 61mb - Keresés közben: 87mb

Windows 10 Technical P: 59mb - Keresés közben: 88mb

A termék rendszerkövetelményei:




Operációs rendszerek


Alapvető telepítési követelmények





Microsoft? Windows? 8.1 Pro / Enterprise / 8.1 Update (32 bites vagy 64 bites**)
Microsoft Windows 8 / Pro / Enterprise (32 bites és 64 bites**)
Microsoft Windows 7 Starter / Home Basic és Premium / Professional / Ultimate (32 bites és 64 bites**) SP1 vagy későbbi verzió
Microsoft Windows 7 Starter / Home Basic és Premium / Professional / Ultimate (32 bites és 64 bites**) SP1 vagy későbbi verzió
CPU: Minimum 1 GHz RAM: 1 GB (32 bites) vagy 2 GB (64 bites)
Microsoft Windows XP Home / Professional (32 bites verzió) SP3 vagy későbbi verzió / Professional (64 bites verzió) SP2 vagy későbbi
CPU: Minimum 800 MHz RAM: 512 MB




Kb. 480 MB szabad terület a merevlemezen (a víruskereső adatbázis méretétől függően)
CD-ROM vagy DVD-ROM a program CD-ről való telepítéséhez
Egér
Internetkapcsolat a termékaktiváláshoz és a frissítésekhez
Microsoft Internet Explorer? 8 vagy későbbi verzió
Microsoft Windows Installer 3.0 vagy későbbi verzió
Microsoft .NET Framework 4 vagy későbbi verzió
Internetkapcsolat a termék aktiválásához
A Webkamera védelmi funkcióval a webkamerák széles választéka kompatibilis. A kompatibilis eszközök teljes listájáért keresse fel a www. kaspersky.co.hu weboldalt.









Mac - operációs rendszer


Hardverkövetelmények





Mac OS X 10.6, 10.7, 10.8 vagy 10.9 (Intel? processzoros rendszer esetén)




1 GB RAM
350 MB szabad merevlemez-terület (a vírusirtó adatbázis méretétől függően)
Internetkapcsolat (a termékaktiváláshoz és a frissítésekhez)









Hardverkövetelmények netbookok esetén


Androidos okostelefonok és táblagépek





CPU: Intel Atom 1.6 GHz
RAM: 1 GB DDR2
Merevlemez: 160 GB
Videokártya: Intel GMA950
Kijelző: 10,1 hüvelykes, 1024x600 felbontású, szélesvásznú
Operációs rendszer: Microsoft Windows XP Home Edition




Android 2.3 - 4.4
Minimális képernyőfelbontás - 320×480

iPhone és iPad

iOS 6.0 vagy újabb Windows Phone?

Windows Phone?

Windows Phone 8





A keresések között találunk mélyreható keresést, gyors keresést és egyéb beállításokat is. Értelemszerűen mindegyik futása attól függ, mennyi adatunk van a háttértárolókon. Visszatérve a kisebb gépekre, már a mobilos és a tabletes verzió se vette annyira igénybe a készülékeket. Természetesen az alsó kategóriás eszközökre is feltettük és az 1GB-nál kevesebb RAM-al rendelkező eszközöket igen belassította a szoftver. Ez teljesen normális, hiszen bármit pakoltunk rá, minden megfogta a régebbi tableteket, telefonokat.

Összehasonlító tesztekre sajnos nem volt lehetőségünk, de külföldi oldalakon meglehet tekinteni, hogyan is muzsikált a Kasperksy szoftvere.

A szoftver köszönjük a Kaspersky Lab-nak, hogy biztosította szerkesztőségünk részére, és hogy bemutathattuk a közönségnek is közelebbről ezt a kiváló szoftvert. A Kaspersky Lab munkatársai a hivatalos Facebook oldalon válaszolnak minden kérdésre, aki vacillál a szoftver megvétele mellett.

A Kasperksy Android verzióját itt lehet megvásárolni. Lehetőség van ingyen is kipróbálni.

A Kaspersky Internet Security - Mobile Device 2015 a teszt írásakor 11, 600 Ft volt 1 gépre 1 évig.
nincs még hozzászólás