Kaspersky Internet Security ? Multi-Device 2015

2014. október 13.
7021
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
A Kaspersky Lab bejelentette újonnan frissített, otthoni felhasználóknak szánt terméke, a Kaspersky Internet Security ? Multi-Device 2015 megjelenését.

A megoldást a Windowst, OS X-et és Androidot futtató eszközök használóinak a jelenlegi és új fenyegetésektől való megvédésére fejlesztették ki ? könnyebbé és biztonságosabbá téve ezzel online életüket.

A Kaspersky Lab és a B2B International kutatása megállapította, hogy az internethasználók online tevékenységük során leginkább magánszférájuk, személyazonosságuk, személyes adataik, pénzük és gyermekeik biztonságának megvédése miatt aggódnak. Ráadásul nem kevesebb, mint 77 százalékuk többféle operációs rendszerű eszközt használ, így többplatformos biztonsági megoldásra van szüksége, miközben az online fenyegetések száma folyamatosan növekszik.

A Kaspersky Lab statisztikája szerint minden nap 315,000 új vírusminta tűnik fel. Ma már egyik operációs rendszer sem tekinthető biztonságosnak, rég elmúltak azok az idők, amikor a támadók szinte kizárólag a Windowsra koncentráltak: emelkedik a Macet és a mobil operációs rendszereket érő támadások száma. A több mint 700,000, OS X-et futtató számítógépet tartalmazó Flashback bothálózat felfedezése után az Apple felhasználók sem állíthatják már, hogy az ő operációs rendszerük abszolút biztonságos.

A mobilizáció globális trendjét követve a legnépszerűbb mobil operációs rendszerhez, az Androidhoz írt rosszindulatú programok száma gyorsan nő: a Kaspersky Lab havonta mintegy 20,000 új mintát azonosít. Ugyanakkor az adathalász webhelyek ? hamis weboldalak, amelyeket személyes információk ellopására hoztak létre ? óriási veszélyt jelentenek minden internetező számára, függetlenül attól, hogy milyen operációs rendszert használnak. A Kaspersky Security Network minden hónapban 137,000 új adathalász webhelyet fedez fel, amelyek célja csalással rávenni az embereket arra, hogy megadják bizalmas személyes és pénzügyi adataikat.

Az egyre kifinomultabb online fenyegetések világában az embereknek olyan megbízható biztonsági szoftverre van szükségük, amely képes megvédeni őket a kiberfenyegetésektől minden általuk használt eszközön, amikor online kommunikálnak, vásárolnak vagy pénzügyeiket intézik. A személyes adatok, a magánszféra, a pénzügyi tranzakciók és a gyermekek védelme érdekében a Kaspersky Lab folyamatosan frissíti és fejleszti biztonsági megoldásait.

A Kaspersky Lab fogyasztói szoftvereinek legújabb verziói számos új technológiát tartalmaznak, amelyek magasabb szintre emelik a védelmet a titkosító vírusok ellen, megakadályozzák a felhasználók webkamerás megfigyelését és megóvnak a sérülékeny Wi-Fi hálózatok használata során fellépő veszélyektől.

Webkamera védelem. A webkamera meghackelése, vagyis a kamerával készült képek eltérítése az egyik módja a rosszindulatú programokkal végzett online kémkedésnek. Sok felhasználó egyáltalán nem figyel oda arra, hogy webkamerája mit vesz fel, pedig azzal képek készíthetők banki dokumentumokról, hitelkártyákról, valamint olyan bizalmas tevékenységekről, amelyeket senki sem szeretne a nyilvánosság elé tárni. Annak érdekében, hogy ügyfelei biztosak legyenek abban: tudtuk és beleegyezésük nélkül nem figyelhetik meg őket, a Kaspersky Lab kifejlesztette a Webkamera védelem szolgáltatást. Ez figyeli, hogy mely alkalmazások kísérlik meg a webkamerához való kapcsolódást, figyelmezteti a felhasználót a hozzáférési kísérletre, és ha szükséges, blokkolja a hozzáférést1.

Rendszerfigyelő. A felhasználók dokumentumaira, képeire és zenéire az egyik legnagyobb veszélyt a titkosító vírusok jelentik, olyan rosszindulatú programok, amelyek titkosítják a fájlokat, majd váltságdíjat követelnek az eredeti állapot visszaállításáért. Miután az adatok titkosítva lettek, csupán a rosszindulatú program eltávolítása nem állítja helyre a fájlokat, ezért a Kaspersky Lab kifejlesztett egy módszert az adatok visszanyerésére a váltságdíj kifizetése nélkül. A Kaspersky Lab Rendszerfigyelő modulja elemzi az operációs rendszeren futó összes folyamatot, és újfajta adatmentést valósít meg. Amikor a Rendszerfigyelő észleli, hogy egy gyanús program megpróbál módosítani egy felhasználói fájlt, azonnal helyi másolatot készít róla. Ha a további vizsgálat azt állapítja meg, hogy a módosítást végző program rosszindulatú volt, akkor visszaállítja a módosítást1.

Wi-Fi biztonsági értesítés. Az ellenőrzésük alá vont nyilvános vezeték nélküli hálózatokat a bűnözők ugyancsak felhasználhatják személyes információk megszerzésére. Ezért építette be a Kaspersky Lab a Wi-Fi biztonsági értesítés modult a Kaspersky Internet Security új kiadásába. Ez a modul ellenőrzi a Wi-Fi hotspotok biztonságát, és figyelmezteti a felhasználót a lehetséges veszélyekre, például a sebezhető hálózati kapcsolatra vagy egy jelszó védelem nélküli továbbítására az interneten keresztül. A felhasználók tippeket és ajánlásokat is kapnak ahhoz, hogy miképpen konfigurálják biztonságosan saját otthoni Wi-Fi hálózatukat1.

Az új kulcsszolgáltatások mellett a Kaspersky Internet Security ? Multi-Device 2015 további extra fejlesztéseket is tartalmaz:

Automatikus frissítés, amikor is az újabb változatok megjelennek. Ez az újítás azt jelenti, hogy a felhasználók mindig biztonsági termékük legfrissebb és legmegbízhatóbb verziójával rendelkeznek, s ehhez nem kell a frissítések manuális letöltésével és telepítésével bajlódniuk1.
Továbbfejlesztések történtek a Safe Money modulban, hogy az online pénzügyi tranzakciók minden fázisban védettek legyenek. A Safe Money most már megakadályozza azt is, hogy a külső alkalmazások hozzáférjenek a böngésző vágólapjához, amely átmenetileg bizalmas adatokat (például bemásolt bejelentkezési azonosítókat) tartalmazhat. A Safe Money modul továbbra is védelmet nyújt a képlopási módszerek, a rosszindulatú böngésző kiterjesztések és más, a kiberbűnözők által használt pénzlopási taktikák ellen1.
A fizetős Wi-FI hálózatokat, valamint a 3G vagy LTE mobilinternet kapcsolatot használók vehetik jó hasznát a Költségtudatos hálózathasználat szolgáltatásnak, amely csökkenti az interneten forgalmazott adatok mennyiségét2.
A nem kívánt és rosszindulatú weboldalak elkerülésében segítő adathalászat-ellenes modulban továbbfejlesztették a szövegeket, képeket és hivatkozásokat elemző technológiát. Ennek eredményeképpen gyorsabban és hatékonyabban ismerhetők fel a pénzlopásra és a bizalmas információk megszerzésére szakosodott, hamis weboldalak.
A főmenüt és a kezelőfelületet minden termékben egységesítették, így a felhasználók egyszerűen navigálhatnak az alkalmazásokban, függetlenül attól, hogy mely operációs rendszerrel és termékverzióval dolgoznak. A gondos odafigyelés az erőforrás-fogyasztásra a biztonsági eszközök hatékonyságának növekedését eredményezte úgy, hogy közben nincsenek negatív hatással az operációs rendszer teljesítményére.

?Napjainkban kevesen interneteznek csupán egyetlen eszközzel, ezért az embereknek ismerniük kell az online fenyegetések mindenféle fajtáját, s hogy miképpen háríthatják el ezeket. A Kaspersky Lab egy többplatformos, egyszerűen kezelhető megoldást fejlesztett ki, amely lehetővé teszi használójának, hogy egyetlen licenccel megvédje Wiindows, OS X és Android alapú eszközeit. A Kaspersky Internet Security ? Multi-Device 2015-be integrált technológiák nem csupán független tesztekben bizonyították hatékonyságukat, hanem világszerte 300 millió embert védenek meg nap, mint nap,? mondta Nikita Shvetsov, a Kaspersky Lab megbízott technológiai vezetője.
nincs még hozzászólás