Kaspersky Internet Security - Mac OSX rendszeren

2015. január 26.
6.6711
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
androgeek techmag profilja, adatai
androgeek techmag
Októberben bemutattuk nektek a Kapersky cég legfrissebb és legsokoldalúbb otthoni védelmi rendszerét a Kaspersky Internet Security - Multi Device nevű szoftvert.

Ahogy a nevében is benne van, ez egy több platformon is elérhető víruskereső.

Elérhető iOS/Android/Windows/OSX rendszerű eszközökön, nekünk csak annyi a dolgunk, hogy a vásárlásnál megadjuk, hogy hány eszközön szeretnénk használni.Windows felhasználók nagy része (jó esetben) használ valamilyen víruskereső szoftvert az interneten keringő vírusok ellen. (Azok az olvasók akiket érdekel a Windows -on végzett tesztünk, az alábbi linkre kattintva elolvashatják.)Viszont az OSX felhasználók jelentős része nem használ ilyen jellegű programot, pedig a Kaspersky és még jó néhány hasonló vonalon mozgó cég szerint igen is kellene. Sorra jönnek ki azok a cikkek, és tanulmányok amikben bemutatják a különböző sebezhetőségi pontjait a Mac rendszerének. Sokan megelégszenek az operációs rendszerben ágyazott tűzfallal, mondván ?ez is elég lesz, mert Mac-re nincs vírus?. Ebben a kérdésben állást foglalni nem szeretnék, inkább bemutatom milyen egyszerű megoldást kinál a Kaspersky az adataink védelmére OSX -en.
Használat:
Természetesen lehetőségünk van kipróbálni a terméket egy 30 napos időszak alatt, mielőtt megvásárolnánk a licencet. Nincs különbség a funkcionalitásban a próbaverzió és a megvásárolt licenccel érvényesített verzió között azért, hogy teljes képet kapjunk a program működéséről.A letöltött fájl kerekítve 200MB amit pillanatok alatt telepíthetünk is.

Az OSX felhasználóknak biztosan kedvező szempont, hogy a telepítéshez és beállításhoz semmilyen szaktudás sem kell. Ugyanazzal az egyszerűen követhető logikával tudjuk üzembe helyezni a Kapspersky  Internet Security - Mulit Device -t mint bármi mást az OSX -en.

Elérhetőség:





1 eszköz

2 eszköz

3 eszköz

4 eszköz

5 eszköz



1 év

11700 Ft

15030 Ft

18810 Ft

21960 Ft

25560 Ft



2 év

17730 Ft

19800 Ft

25560 Ft

33030 Ft

38250 Ft



Láthatjuk, hogy 1 évre 5 eszköz licence nem 5x annyi, mint 1 évre 1 eszköz licence. Ha azt nézzük ,hogy 2 évre biztos megvédhetem a "kártevőktől" 5 eszközömet 38250 Ft -os áron, az egy jó befektetés. A helyreállítás és egy komolyabb vírus kiiktatása soha nem egyszerű művelet, ezért érdemes inkább a megelőzésre berendezkedni.

[gallery ids="16508,16509,16510"]

A telepítés maximum 5-6 percet vett igénybe, és ebben benne volt az aktuális vírusadatbázis - és programfrissítés is. Akik esetleg régebbi Mac -et használnak, ők is nyugodtan telepítsék fel és próbálják ki, mert a gép teljesítményéből semmit nem vesz el. Hiába fut a háttérben, egyáltalán nem volt érezhető hogy akár csak egy másodperccel is később reagáljanak a programok. Ami számomra külön öröm volt hogy a memóriakezelése abszolút prémium.

Felület:



Ahogy a fenti képen is látható, egy nagyon leegyszerűsített kezelőfelületet kapunk. Ezzel nincs is semmi baj, mivel (elsősorban) otthoni felhasználásra tervezték. Nincs telezsúfolva testreszabási lehetőségekkel sem. Amiket tud maga a program, azt jól látható, könnyen elérhető helyre tették. 3 fő funkciót lát el:

Fájlok vizsgálata/védelme (File Anti-Virus)
Web vizsgálat és védelem (Web Anti-Virus)
Szülői felügyelet (Parental Control)

Az otthoni felhasználás során másra nincs is nagyon szükség. Tudunk indítani gyors vizsgálatot és alapos vizsgálatot. Az előbbi pár perc alatt végbemegy, és nem nézi át a teljes gép fájlállományát. Az utóbbi már több időt vesz igénybe mint pár perc, de nekem nem tartott tovább, mint 6-7 perc.A Safe Money opció egyenlőre nem elérhető a Mac -es verzióban, de az oldalukon is azt írták, hogy folyamatban van fejlesztése. Feltételezésem szerint ők sem akarják sokáig húzni ezt, mivel egy olyan szoftverről van szó, aminek egyik nagy előnye, hogy minden eszközön ugyanúgy lehet használni. Nem hiszem, hogy ők is a szegregáció felé hajlanának az egyes funkciók tekintetében.

Érdemes egy próbát tennie minden OSX felhasználónak bizonyítékúl, hogy nincs semmi baj. Ha meg lenne, akár csak egy gyanú fájl a rendszerben, a Kaspersky azonnal szólni fog nekünk.

A tesztet egy 2012. Macbook Air -rel végeztem (4GB RAM/ i5 1.8GHz/ 128GB SSD). Közel sem a legerősebb az Apple kínálatából, de gyakorlatilag semmilyen teljesítménybeli romlást nem okozott.
nincs még hozzászólás