Karácsony előtt egy héttel befutott a Linux Mint 18.1

2016. december 17.
4.5031
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Nem kell tovább kérlelni a Jézuskát, hiszen karácsony előtt, ráadásul egy héttel megelőzve azt, befutott az Ubuntu alapokon nyugvó, igencsak népszerű Linux Mint legfrissebb kiadása, a Serena.

A hivatalos közleményben a hamarabb bekövetkezett mint vártuk kifejezést olvashatjuk, ami nem csak a fejlesztők és a vezetőség részéről örömteli hír, de a Linux Mintet kedvelőknek is felér egy elő karácsonyi ajándékkal.

A Linux Mint 18.1 a Serena nevet kapta, és LTS kiadásként érkezett, ami azt jelenti, hogy 2021-ig fogja kapni a biztonsági frissítéseket és élvezi majd a fejlesztési csapat teljes támogatását.

Az újdonságok sora hosszú, hírünk rövidsége miatt pedig csak a legfontosabbakat említenénk meg. Serena az Ubuntu 16.04 Xenial Xarus alapjait örökölte, amellyel együtt érkezett a Linux Kernel 4.4, ami szintén LTS támogatottságú.

Ezek fölött kap helyet az asztali környezet, amely opcionálisan választható a már megszokott típusokból, de a két legnépszerűbb Mint felület a Cinnamon és a Mate is a legújabb variánsát hozza, előbbi a 3.2 míg utóbbi az 1.16-os verziószámmal.

Zárásképp pedig érdemes még megemlíteni a kifinomultabb MPRIS és HiDPI támogatást.
2 hozzászólás

Kisfaludy82

3 éve, 1 hónapja és 2 napja

Elkezdett csökkenni a népszerűsége egyébként amit nem is értek...

válasz erre

inkognito

3 éve, 1 hónapja és 3 napja

Nagyon nem vágom ezt a linux világot.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink