Kaptunk néhány választ az Ubuntu 17.10-zel kapcsolatban

2017. május 17.
3.3151
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A legtöbb felhasználó kíváncsian várja, hogy vajon mit hoz majd számunkra az ősszel érkező Ubuntu legújabb verziója, hiszen bő hat év után Unity-ről Gnome-ra vált a Canonical, így rengeteg kérdés felmerül bennünk, amelyek közül néhányat már megválaszoltak.

Mióta bejelentésre került a Unity elengedése, még nagyobb fókuszba került az Ubuntu 17.10, mint eddig, hiszen mindannyian kíváncsiak vagyunk, hogy vajon mit fog kihozni a Gnome asztali környezetből a Canonical fejlesztői csapata.

Egy hosszabb interjú készült Ken VanDine-nal, aki már 8 éve dolgozik szoftvermérnökként, és három éve munkálkodik a Unity 8-on, ami mint kiderült zsákutca, ezért kénytelen a figyelmét a Gnome-ra való átállás felé fordítani, így talán ő az, aki a legpontosabb válaszokat tudja adni a kérdésekre.

A legtöbb kérdés arra irányult, hogy mennyire fogják átalakítani az sztenderd Gnome felületet, vajon lesz-e változás alapértelmezett programokban, melyik verzió kerül majd integrálásra az Ubuntu 17.10-ben.

Kicsit féltünk, hogy mi lesz a válasz, hiszen a Gnome több, mint jó asztali környezet, így nem biztos, hogy célravezető lenne a Canonical részéről, ha teljesen kiforgatnák önmagából, de szerencsére ettől nem kell tartani. Ahogy Ken VanDine elmondta, az elsődleges cél a tökéletes összhang az operációs rendszer és a session közt, nem szeretnének a külsőn sem változtatni, sőt mivel a Unity alatt is nagyon sok Gnome komponenst használtak, így kvázi csak az Ubuntu Gnome előrébb lép majd a rangsorban a Unity kiesésével.

A drasztikusabb megoldásokat, a Unity-ben jól bevált funkciókat, témákat, ikonkészletet, valamint egyedi funkciókat leghamarabb majd csak a 18.04-es Ubuntuban láthatjuk viszont, addig is egy stabil és megbízható rendszer a cél.
2 hozzászólás

TEchie

1 éve, 2 hónapja és 6 napja

Az a baj hogy ezzel elveszíti az egyediségét az Ubuntu. Gnome-mal rengeteg rendszer létezik.

válasz erre

VDemon

1 éve, 2 hónapja és 6 napja

Persze, az elején biztos nem variálnak rajta (sokat), de szerintem ez a későbbiekben fog változni. Remélem, előnyére.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink