Káprázatos felvételeket közölt a Jupiterről a NASA

2018. április 14.
5.1041
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Két igazán látványos videóval lepett meg minket a NASA a minap a Jupiterről, melyeket egytől egyig a Juno űrszondának köszönhetünk, a kérdéses eszköz ugyanis olyan sok felvételt készített a hatalmas gázóriásról, melyek alapján komplett videók készülhettek.

Az első videón a Jupiter északi sarkát vehetjük alaposabban is szemügyre, amit a JIRAM eszköznek köszönhetünk, ami képes arra, hogy átvilágítva a vastag felhőréteget, a konkrét felszínt örökítse meg, melyen így most szemügyre vehetünk egy óriási ciklont, illetve pár légörvényt.

A második videóhoz olyan sok állóképet használtak fel, melyekhez a Juno űrszonda összesen nyolcszor kerülte meg az óriást, amivel az volt a cél, hogy feltérképezzék a bolygó belső dinamóját, azaz kiderítsék, hogy miként működik a mágneses mezeje, ami óriási, a Naprendszer legnagyobbjának tekinthető, és mint a mostani vizsgálatokból kiderül, teljesen el is tér mindattól, amit eddig gondoltak, vagy ami jellemző a hasonló planétákra.

Példának okáért a Jupiter északi sarkán egy erős pozitív pulzálás található gyengébb töltésű negatívok mellett, de ennek magyarázatát még a kutatók sem ismerik.

Nézd nagyban ezt a videót!

6 hozzászólás

Kileah

1 éve, 8 napja

WOOOOOW!!!!

válasz erre

Levi87

1 éve, 8 napja

Nagyon érdekes videók, bár nem értem miért kell ezt kutatnunk nekünk, embereknek.

válasz erre

Fikarc

1 éve, 8 napja

Hatalmas dinamó!

válasz erre

Porthos

1 éve, 8 napja

Alsó videót nem értem, az hőmrsékletet mutta?

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 9 napja

Első videó de jól néz ki!

válasz erre

CharlieFirpo

1 éve, 9 napja

Elképesztő ez a planéta!

válasz erre