KaOS 2016.09-ben bukkant fel először a Plasma 5.8 LTS beta

2016. szeptember 14.
2.0531
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Pár napja írtunk arról, hogy a KDE több fronton is frissült, ilyen a KDE Applications, a KDE Frameworks, de azt is megemlítettük, hogy a közeljövőben érkezik a frissített KDE felület, ráadásul a jövő hónapban már annak egy újabb változata is elérhetővé válik.

Azonban arra kevesen számítottak, hogy a KaOS már most elhozza legújabb Plasma-t. A KaOS fejlesztői csapata adta hírül, hogy a legfrissebb stabil lemezkép, a 2016.09-es változat a sok-sok érdekesség mellett, a KDE asztali környezet, név szerint a Plasma 5.8 LTS változatát is tartalmazza. Ezzel elég előkelő pozícióba kerültek, hiszen a KaOS lett az első Linux disztribúció, amelyben hivatalosan feltűnt az új verzió, amivel együtt jön a korábban közölt Apllications 16.08.1 illetve a Frameworks 5.26.

Ez a hír minden bizonnyal minden Linux felhasználónak, pláne KDE rajongónak örömteli, mivel a béta megjelenési dátum szeptember 15-e, de a tölthető ISO fájl már tartalmazza az új Plasma-t. Ne menjünk el szó nélkül a Linux kernel 4.7.3, a Phyton 3.5.2, a GStreamer 1.8.3, vagy éppen az FFmpeg 3.1.3-as verziója mellett sem, hiszen telepítést követően ezeket is tartalmazni fogja a KaOS 2016.09-ünk.
KDE Applications, a KDE Frameworks, de azt is megemlítettük, hogy a közeljövőben érkezik a frissített KDE felület, ráadásul a jövő hónapban már annak egy újabb változata is elérhetővé válik.'>
3 hozzászólás

Harder

8 éve, 3 hónapja és 2 napja

Na kicsit ránézegettem erre a rendszerre, a top50-ben bőven benne van. Pedig nem hallottam még róla én sem! mosolygó smiley

válasz erre

Hentes

8 éve, 3 hónapja és 2 napja

Nagyon gyorsan integrálták. Kár hogy kevesen használják ezt a disztribúciót, mert nagyon barátságos.

válasz erre

Porthos

8 éve, 3 hónapja és 2 napja

Egy újabb disztró amit nem ismertem eddig! meglepett smiley

válasz erre