Kai-Fu Lee: hamarosan rengeteg embernek veheti el a munkáját a mesterséges intelligencia

2019. január 14.
3.5571
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Már korábban számtalan tanulmány kiemelte, hogy bár a mesterséges intelligencia nagyon jó dolog, azonban hosszabb távon veszélyes is lehet, hovatovább drasztikusan megnövelheti a munkanélküliség mértékét.

Mindezt most egy nagyon ismert szakértő, Kai-Fu Lee is kiemelte, aki nemrégiben a CBS News-nak adott interjúban kifejtette, hogy a mesterséges intelligencia az emberiség következő nagy találmányaként úgy átalakítja majd az egész világot, ahogyan azt korábban még semminek sem sikerült a történelemben.

A szakértő - aki korábban a Microsoftnál és a Google-nél is folytatott MI-kutatásokat és fejlesztéseket - hozzátette, hogy a korábbi félelmek mind beigazolódnak majd, a mesterséges intelligencia valóban rengeteg ember munkáját elveszi, sőt mi több, a munkaerő lecserélése sokkal gyorsabban végbemegy, mint vártuk.

Bár mindenkinek nem kell aggódnia, Kai-Fu Lee szerint a fizikai és a szellemi munkát végzők egyaránt félhetnek, a jelenlegi munkakörök mintegy 40 százaléka ugyanis leváltható lesz mesterséges intelligenciára, ami azt jelenti, hogy 10-ből 4 ember elveszíti majd a munkáját, méghozzá alig egy-két évtizeden belül.
5 hozzászólás

Tommy

5 éve, 8 hónapja és 17 napja

Szinte minden generációban van egy félelem az ilyen és hasonló újdonságok miatt, de mindig van valami más, amerre az emberiség mehet tovább.

válasz erre

seohungary

5 éve, 8 hónapja és 17 napja

Ezt már egy ideje tudni lehetett, nem meglepő...

válasz erre

Direktor

5 éve, 8 hónapja és 17 napja

Érdekes időszak lesz ez, remélem nem lesz káosz belőle.

válasz erre

Porthos

5 éve, 8 hónapja és 17 napja

Eddig csak a robotokról volt szó, most már az MI is.

válasz erre

Levi87

5 éve, 8 hónapja és 17 napja

Tudjuk egy ideje, nyilván felkészül rá mindenki.

válasz erre