Kaby Lake-kel érkezett a legújabb Dell XPS 13 Developer Edition

2016. október 07.
2.0971
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A Linux atyja, Linus Torvalds nemrégiben beszélt arról, milyen laptopra esküszik, a mostani post-ban pedig ennek a masinának az új változatáról tudosítunk, hiszen a legújabb, hetedik generációs Intel CPU-val érkezett meg Dell XPS 13 Developer Edition.

A felső kategóriát képviselő XPS család az ultrabook-okat erősíti, ahol alapkövetelménynek számítanak bizonyos hardveres tulajdonságok, amik mellett szoftveresen szinte mindig a Microsoft operációs rendszerét találjuk.

Ez a fejlesztői közeg számára nem feltétlenül jelent jót, hiszen az esetek többségében valamely Linux disztribúció alól dolgoznának, pláne akkor, ha elkötelezett hívei az open source megoldásoknak, vagy éppen ez jelenti a munkájukat. Nem sok brand kínálja modelljeit Linux-szal, de a Canonical és a Dell hosszú évek óta kéz a kézben járnak ebben, így nem véletlen az sem, hogy Linus is az Ubuntu-val érkező XPS Developer Edition-t választotta.

Idén már a hetedik generációnál tartunk CPU fronton, így a SkyLake családot a Kaby Lake váltja, ami egyre inkább megjelenik a legújabb notebook paraméterekben. A Dell nem késlekedett, így a fejlesztők, vagy a Linux hívek a megújult XPS-t már Kaby Lake-kel vásárolhatják meg.

A paraméterek nem nagyon változtak az elődhöz képest, inkább csak vérfrissítés történt, így a felbontás QHD+ (3K), de a spórolósabbak választhatnak FHD modellt is. Teljesítményben pedig az alábbi a megoszlás:

i5/8GB/128GB, FHD - $949.99
i5/8GB/256GB, QHD+ (touch) - $1 349.99
i7/8GB/256GB, QHD+ (touch) - Rose Gold - $1 599.99
i7/16GB/512GB, QHD+ (touch) - $1 799.99

A hardvert szoftveres oldalról pedig az idei LTS Ubuntu, a 16.04 támogatja.
2 hozzászólás

Kisfaludy82

4 éve, 2 hónapja és 5 napja

1800 dollár mondjuk amcsiban egy **** fizetés, nálunk fél év alatt sem tudnék ennyit kispórolni. Ilyenkor csak sírok azon hogy milyen **** helyre születtem.

válasz erre

VDemon

4 éve, 2 hónapja és 5 napja

Imádnám ezt a gépet ha lenne rá pénzem.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink