Jövőre már nem Kirin lapkakészlet kerülhet a Huawei okostelefonjaiba

2020. július 01.
5.2031
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Bár éveken át nagyszerűen működött, sőt ott volt a dinamikus fejlődés lehetősége is abban, hogy a Huawei az Apple vagy a Samsung mintájára saját lapkakészletet szereljen saját okostelefonjaiba, azonban az amerikai intézkedések ezen a téren is tönkretehetik a céget.

Kínai források szerint ugyanis a Huaweit teljesen ellehetetlenítette az USA azzal kapcsolatban, hogy a tajvani TSMC-nél saját lapkákat gyártsanak, ezért a kínai óriás kénytelen egy harmadik felet bevonni az üzletbe, ezáltal vagy a MediaTek által gyártott chipsetek, vagy a Qualcomm-féle Snapdragonok kerülhetnek jövőre az általuk megálmodott okostelefonokba.

Aki nem értené a probléma gyökereit, az USA még májusban annyira megszigorította az exporttörvényt, hogy olyan külföldi kézben lévő cégeknek, mint a TSMC is meg tudta tiltani a szabad gyártás lehetőségét, lévén itt amerikai gépeken, amerikai szoftverekkel, amerikai technológiákkal dolgozik az olcsó munkaerő, vagyis csak azoknak vállalhatnak gyártást, akiknek Amerika engedélyezi.
4 hozzászólás

Huginn

1 hete és 5 napja

Akár egy MediaTek is jó lenne a készülékeikbe, akkor lenne esély jobb támogatottságra. Viszont egy Snapdragonnal azért nem lehet annyira mellényúlni... szerintem.

válasz erre

Fikarc

1 hete és 5 napja

Hát ezt a részleget sikeresen kinyírta az USA.

válasz erre

Kisfaludy82

1 hete és 5 napja

Érezni lehetett ezt már, egyre több telefonjába nem ezt tette.

válasz erre

login_password

1 hete és 6 napja

Kiváncsi leszek mit hoznak össze. De ha szerencséjük van és kivárják az amcsi választásokat és esetleg nem Trump nyer, akkor visszatérhetnek.

válasz erre