Jövőre már Gnome-mal érkezik az Ubuntu

2017. április 07.
3.8941
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Sokkoló hírt kaptak a Unity rajongók Mark Shuttleworth-től egy blogbejegyzés keretein belül, amelyben vázolta az Ubuntu, pontosabban a Unity felülettel kapcsolatos jövőbeli terveket, amely szerint új irányvonal felé kacsingatnak.

Az már ismert tény, hogy mobil operációs rendszerüknél elengedték a Unity 8 kezét, amit a közösség visz tovább, de a hírek szerint a következő Ubuntu LTS kiadás, a 18.04-es verzió nem Unity-vel fog jönni, se nem Unity 7, sem pedig Unity 8 nem lesz az opciók között.

Akkor mégis mi lesz veled Ubuntu, hangozhatna a kérdés, amire a válasz az egyik legnépszerűbb asztali környezet a Gnome. A Canonical üzleti döntése alapján jövőre tehát az alap Ubuntu Unity helyett Gnome 3.26 vagy az azt követő változattal kerül majd a stabil csatornába.

Kérdés, hogy ez hogyan hat majd az igen népszerű Linux disztribúció életére, kicsi szubjektivást csempészve a cikkbe, szerintünk nem rossz választás, a Gnome számunkra szimpatikusabb.
2 hozzászólás

VDemon

7 éve, 6 hónapja és 27 napja

Ez amúgy nagyon durva lépés! meglepett smiley Leállt az Ubuntu Touch, most meg ez... Reméljük a Canonical azért megmarad...

válasz erre

rDAVE

7 éve, 6 hónapja és 27 napja

Ezzel beismerik, hogy a Unity egy tévedés volt?

válasz erre