Jönnek az okos bevásárlókocsik, melyek a szívverésünkből tudják, hogy mit akarunk venni

2018. október 11.
3.5151
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Egy egészen elképesztő technológiáról nyújtott be szabadalmat a Walmart áruház, akik a legtöbb bolthálózattal ellentétben folyamatosan arra törekednek, hogy technológiai újításokkal növeljék eladásaikat, illetve kényelmesebbé tegyék a vásárlásokat.

Egy új, egyelőre még csak elméleti szinten létező találmányukkal például előre meg tudnák majd mondani azt is, hogy a vásárlók miket szeretnének megvásárolni maguknak, az amerikai szabadalmi hivatalban benyújtott újdonságuk, avagy a biometrikus visszajelzésen alapuló bevásárlókocsi ugyanis ezt a célt szolgálná azáltal, hogy figyelné a vásárlók pulzusát, de rendelkezne GPS nyomkövetővel is.

A találmány célja állítólag az lenne, hogy a bolthálózat jobban megismerje a vásárlók szokásait, amivel sokkal hatékonyabb marketinges módszereket dolgozhatnának ki, lévén a Walmart szabadalma szerint a valós időben működő szerkezet csupán a szívverésünk figyelésével előre megmondhatja, hogy mik azok a dolgok, amiket nagyobb valószínűséggel megvásárolnánk, mint másokat.

Az okos bevásárlókocsi néven emlegetett találmány a hírek szerint a szívverés mellett mérné továbbá a tempót, sőt azt is, hogy mennyire erősen vagy gyengén fogjuk a kocsit, lévén a vásárlás szempontjából ez szintén jelzésértékű lehet. Hogy a szabadalomból mikor válhat kézzel fogható találmány, az egyelőre nem ismert még!
3 hozzászólás

marco

8 hónapja, 3 hete és 5 napja

Hozzák ide, GDPR megeszi reggelire.

válasz erre

CharlieFirpo

8 hónapja, 3 hete és 5 napja

De durva.

válasz erre

muki

8 hónapja, 3 hete és 5 napja

Na neeeeee!!!

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink