Jön az utolsó biztonsági frissítés a 2014-es Ubuntuhoz

2019. március 18.
3.7731
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Egy hónap múlva érkezik 2019 első Ubuntu verziója, ám mi most mégis egy régebbi, közel öt éves megoldásról szeretnénk megemlékezni, ugyanis a Trusty Tahr élete ciklusa lassan véget ér, alig hat hét múlva megkapja az utolsó, kiterjesztett biztonsági frissítést.

2014 április 17-én landolt a stabil csatornában az Ubuntu 14.04 LTS variánsa, amely a Trusty Tahr nevet kapta, a Canonical pedig Long Term Support révén öt éves támogatottságot garantált az open source szoftvernek, amely lassan lejár.

Április 25-én érkezik majd egy utolsó biztonsági frissítés (ESM), majd öt nappal később április 30-án EOL stádiumba lép a megoldás, ergo innentől fogva semmilyen frissítést nem biztosít a gyártó, a saját és adataink biztonsága érdekében pedig erősen ajánlott a modernebb megoldásra való frissítés.

A következő ugrás lehet az Ubuntu 16.04 avagy a 18 04-es verzió feltéve ha maradnánk az LTS támogatottsági szintnél. Előbbi esetében még 2 évvel, míg utóbbi esetében jóval hosszabb idővel számolhatunk, így ha nem szeretjük a gyakori főverzió ugrást, akkor ezek közül válasszunk.
1 hozzászólás

Porthos

1 éve, 3 hónapja és 19 napja

Volt egy időszak amikor az LTS-re esküdtem, de aztán rájöttem hogy felesleges, mert nagyjából évente újratelepítek.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink