Jól kiakadt a Mozilla vezére, hogy a Chrome motorját használja majd az Edge böngésző

2018. december 10.
5.6631
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Nagy meglepetést okozott a múlt héten a Microsoft, amikor bejelentették, hogy az Internet Explorer éveken át tartó bukdácsolása után az Edge böngészőt hónapok alatt sikerült megbuktatniuk a felhasználóknak.

Emiatt a jövőben az Edge ebben a formájában repül majd a Windows 10 alól, de nem marad beépített böngésző nélkül az operációs rendszer, a redmondi óriás tervei szerint ugyanis a programot a Blink motorral tennék működőképessé, ami azért nagyon kellemetlen, mert pontosan ezt használja a Chrome is.

A Google természetesen nagyon örült a Microsoft döntésének, azonban nem volt mindenki ennyire boldog, Chris Beard, a Mozilla ügyvezető igazgatója szerint ugyanis az egészséges piaci egyensúlyt ezzel drasztikusan megboríthatja a keresőóriás, lévén ezzel gyakorlatilag egy Chrome-alapokra építkező Edge böngészőt kapnak a felhasználók.

A Mozilla vezére szerint így az internetes böngészők világában a Google gyakorlatilag bármilyen üzleti érdekeit érvényre tudja juttatni, ezáltal csak ők dönthetnek majd a netes szabványokról is, ami a piaci egyensúlynak egyáltalán nem tesz jót.
4 hozzászólás

strogg

1 éve, 3 hónapja és 24 napja

Szvsz ott az m$ store, az tudtommal nem böngésző alapú. (fixme) Annyi a megoldás, hogy belerakni a firefoxot, chromeá-ot, operát, és akár esetleg az edge-t, és a user amikor felrak egy wint eldönti melyiket töli le belőle és kalap kabát. Ez polkorrekt megoldás szvsz.

válasz erre

gadam89

1 éve, 3 hónapja és 24 napja

Eddig mindenki fikázta az IE-t, az Edge-t. Annyi a probléma hogy a pénz beszél, plusz elég unalmas hallgatni hogy az IE a kukába való és egyebek. Abszolút megértem a döntést és ésszerűnek tartom ha megakarok maradni mind a felhasználói mint a piaci szektorban vezető op rendszer.
Az hogy "kiakadt", csak azt mutatja, hogy ezután a Firefox vs Chrome lesz a piac. Innen nem kérdés hogy ki nyer.

válasz erre

Hentes

1 éve, 3 hónapja és 24 napja

Egyet kell értenem vele.

válasz erre

Direktor

1 éve, 3 hónapja és 24 napja

Mondjuk tényleg elég idióta megoldás. Mert akkor minek az Edge?

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink