Jobb lesz Root nélkül az Android

2014. november 03.
6321
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
Hírek szerint az új Android, az 5.0 Lollipop lehetővé teszi, hogy a kéretlen, gyárilag rápakolt szemeteket végre eltávolíthassuk.

Ki tudja miért, a gyártók-forgalmazók imádják bloatware-rel terhelni a mobilokat.

A bloatware-eket, a kérve-kéretlen a készülékekre előtelepített, fölösleges szoftvereket rootjogok nélkül nem lehet eltávolítani ? a rootolást viszont leginkább garanciamegvonással büntetik. A bloatware-ek a sohasem elég memóriát pazarolják, meg a sávszélességből csippentenek le a frissítésükkel, de így tűrni kell őket.

Pedig a Strategy Analytics tanulmánya kimutatta, hogy a gyártók-forgalmazók semmit sem érnek el a szemeteléssel. Jellemző, hogy bár a Samsung például a saját üzenetküldő alkalmazását látszólag letolta 100 millió felhasználó torkán, az amerikai felhasználók valójában csak másodperceket töltöttek ezzel az applikációval. Az elemzés szerint ez a szám is vélhetően úgy jött ki, hogy véletlenül érintették meg a kijelzőn az ikont?

Jó hír, hogy az Ars Technica egy interjúban többek között a Verizon nagy amerikai mobilszolgáltató kéretlen appjai felől kérdezte Gabe Coent a Google-től, s Cohen kétszeri rákérdezésre is megerősítette, hogy ezek az alkalmazások nem a rendszerpartíción helyezkednek majd el az új Androidon, eszerint minden nehézség nélkül el lehet majd távolítani őket.

Forrás: Hiradó.hu, Ars Technica, Strategy Analystic
nincs még hozzászólás