Jelentős orosz hackertámadásoktól tart ma a Fehér Ház

2016. november 08.
1.9781
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A Telegraph információi szerint az amerikai kormány egy igazán jelentős orosz kibertámadástól tart a mai napon, lévén az USA vezetése úgy véli, hogy hackerek szeretnék majd megzavarni a történelem egyik legvitatottabb és legszorosabb elnökválasztását.

A Fehér Ház bejelentései szerint természetesen a legrosszabbra is felkészültek, így bár attól nem tartanak, hogy az oroszok módosítanák a szavazás végeredményét, attól azonban igen, hogy a támadók túlterheléses támadásokkal vagy félrevezető információkkal akarnak majd zavart kelteni a lakosság körében, de újabb dokumentumok kiszivárogtatására is sor kerülhet, ami alapjaiban dönthet Trump és Clinton párharcáról.

A Fehér Ház a hírek szerint mindenre felkészült, így akár még arra is, ha egy kibertámadás során megbénítanák az energiaellátást, amire amerikai hírforrások szerint komoly az esély, az oroszok ugyanis a lehető legnagyobb zűrzavart szeretnék előidézni annak érdekében, hogy megnehezítsék a választást - akárcsak tavaly Nagy-Britanniában.

Amerikában egyébiránt az összes rendvédelmi szerv, így még a CIA és az NSA is részt vesz abban, hogy megőrizze a szavazás problémamentes lebonyolítását, sőt az állam figyelmeztette az oroszokat, hogy bármiféle manipuláció éri a szavazást, az minden esetben komoly következményeket von majd maga után.
3 hozzászólás

VDemon

2 éve, 9 hónapja és 2 napja

Azért az durva hogy állami szinten ddosolnak egymást országok.

válasz erre

rDAVE

2 éve, 9 hónapja és 2 napja

Porthos írta:
De miért érdekük az oroszoknak a zavar okozása? Nem inkább azt kéne megtrükközniük hogy ki nyerjen?
"Kinek hosszabb" típusú verseny az erősebb országok között, plusz az esélytelen diktatúrák is szeretik ezt, mint Észak-Korea. Mondjuk két ilyen inkompetens elnökjelöltnél minek is trükközzenek a szavazásnál.

válasz erre

Porthos

2 éve, 9 hónapja és 2 napja

De miért érdekük az oroszoknak a zavar okozása? Nem inkább azt kéne megtrükközniük hogy ki nyerjen?

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink