Jelentős gyorsulás várható a jövőben a merevlemezektől

2017. december 20.
1.9601
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Bár az SSD-k megjelenése miatt sokan már temetni kezdték a HDD-ket, de a Seagate most bebizonyította, hogy van azért szufla az idősödő technológiában, ezáltal bár olcsóbbá már talán nem lehet tenni őket, de a teljesítmény növelése még kivitelezhető.

A Seagate ugyanis egy blogbejegyzésben arról beszélt, hogy egy új technológiának köszönhetően a jövőben egy teljesen új szemléletmódon alapuló működési eljárással, így egymástól függetlenül mozgatható karokkal lehetőség lenne arra, hogy felgyorsuljon a merevlemezek teljesítménye.

A merevlemezekben megtalálható adattároló korongokat ugyanis az eddigi HDD-kben mindössze egyetlen kar mozgatta az írást és olvasást végző fejeket, a Seagate azonban megalkotott egy új technológiát, amiben két kar mozog a merevlemezben, ezáltal alaposan felgyorsulhat az írási és az olvasási sebesség egyaránt.

Sőt mi több, a Seagate szerint ezzel az újítással már egy meghajtón belüli RAID-0 tömböt is létre lehetne hozni, ami a kapacitást ugyan megfelezné, ellenben a meghajtó sebességét akár duplázhatná is.
3 hozzászólás

petrovicsz

1 éve, 3 hónapja és 4 napja

Nem semmi! van még potenciál a HDD-ben is!

válasz erre

Harder

1 éve, 3 hónapja és 4 napja

Okos megoldás, de leginkább az érdekelne, miért nem csinálták eddig így. Teljesen kézenfekvő.

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 3 hónapja és 4 napja

Na végre! Ez jól hangzik, piacra vele!

válasz erre

új kommentek

Porthos profilja

Porthos

8 órája és 36 perce
legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink