Japánban elindult az első televíziós csatorna, ahol 8K felbontású műsorokat adnak

2018. december 03.
6.3641
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Elképesztő előrelépést tettek a 8K felbontás bevezetését illetően a japánok, ahol elindult a világ első televíziós csatornája, ahol már ilyen minőségben lehet élvezni az adást.

Bár a csatorna kínálata egyelőre nem túl széles, ami nem meglepő, hiszen 8K televíziókból is alig van a japán háztartásokban - a 4K terén viszont lényegesen jobban állnak, mint mi -, de a Warner az ünnepi pillanatok miatt például úgy döntött, hogy újrakeverik és 8K felbontásban újra kiadják a 2001: Űrodüsszeiát, ami a csatorna egyik első egész estés filmje volt ebben a minőségben.

A 8K felbontású televíziós műsort egyébiránt ugyanúgy műholdról tudja sugározni a csatorna, mint minden mást, azonban a jel befogásához egyelőre speciális vevőegységre van szükség, tehát amennyiben 20-30 év múlva mi is eljutunk eddig a technológiáig, készüljünk fel az extra költségekre.

Nézd nagyban ezt a videót!



4 hozzászólás

login_password

5 éve, 10 hónapja és 3 napja

8K-ban megnézném az Űrodüsszeiat.

válasz erre

Fikarc

5 éve, 10 hónapja és 4 napja

Semmi értelme.

válasz erre

muki

5 éve, 10 hónapja és 4 napja

Nem fogja sokáig húzni a technológia, nincs értelme. A 3D is elhalt pedig az jó dolog.

válasz erre

rDAVE

5 éve, 10 hónapja és 4 napja

Minek ide 8k, ha itt nem japán lányok vannak a tévébn. (: Egyébként a fax és az Internet Explorer is elterjedtebb Japánban, mint itt, szóval ők sem hibátlanok! röhögő smiley

válasz erre